enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:17 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop, Pakistan Meclis Başkanı Kaiser ile görüştü

TBMM Başkanı Şentop, Pakistan Meclis Başkanı Kaiser ile görüştü
28.11.2021
A+
A-

MADRİD-TÜHA HABER / TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Türkiye ve Pakistan arasında süre gelen dayanışma diğer ülkelere örnek teşkil edecek niteliktedir. Gücünü halklarımız arasındaki istisnai yakınlıktan almaktadır.” dedi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 143. Genel Kurul toplantılarına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Pakistan Meclis Başkanı Asad Kaiser ile bir araya geldi.

İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin üst düzeyde olmasından memnuniyet duyduğunu vurgulayan TBMM Başkanı Şentop, bunun büyük potansiyele sahip ekonomik ilişkilere de en iyi şekilde yansıması gerektiğini kaydetti.

Meclis Başkanı Şentop, “Pakistan ile ticari ilişkilerimizi mümkün olan her alanı değerlendirerek ilerletmek ve çeşitlendirmek Türkiye için önemli bir hedeftir. Savunma sanayisi de ülkelerimiz arasında daha da büyütülmeye çok müsait iş birliği alanıdır.” diye konuştu.

İkili ticari ilişkilerde ilaç endüstrisi, gıda, enerji ve altyapı alanlarında verimli iş birlikleri olabileceğinin altını çizen Şentop, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi (YDSK) mekanizmasının yüksek verimlilik açısından önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Şentop ayrıca TBMM’nin ev sahipliğinde 9-10 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansına Pakistan Meclis Başkanı Kaiser’i davet etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.