enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
07:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:12 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
22:42 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
11:22 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
11:04 CHP’li belediyeleri saran yolsuzluk ağı tek tek gün yüzüne çıkarken, Bayrampaşa Belediyesi’nden de 2 istifa geldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop, Macaristan Cumhurbaşkanı Novak ile görüştü

TBMM Başkanı Şentop, Macaristan Cumhurbaşkanı Novak ile görüştü
30.09.2022
A+
A-

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile bir araya geldi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TBMM İnternet sitesi’ kaynaklı haberine göre, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Budapeşte’de resmi temasları kapsamında son olarak Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Mustata Şentop, görüşmede yaptığı konuşmada, Macaristan Cumhurbaşkanı Novak’a, Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmiş olmasından dolayı tebrik ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

TBMM Başkanı Şentop, Türkiye’nin, NATO, AB ve Türk Devletleri Teşkilatı başta olmak üzere, çok taraflı platformlarda Macaristan ile işbirliği ve dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri ve Türkiye’nin göstermiş olduğu çabayı aktaran Meclis Başkanı Şentop, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini güvence altına alacak kalıcı ve adil bir barışın bir an önce sağlanması için elimizden gelen her türlü desteği sağlamayı sürdüreceğiz.” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı ile özellikle enerji konusunun olumsuz etkilediğini kaydeden Şentop, Türkiye’nin iki ülkeye karşı dengeli politikasını sürdüreceğini ifade ederek “AB ülkeleri gibi bir tutuma girseydik, uzlaştırma pozisyonumuz olmazdı.” diye konuştu.

TBMM Başkanı Şentop, göç sorununa değinirken de, “Avrupa kendisine biraz uzak olduğu için kendisini güvende hissediyordu ama Rusya-Ukrayna olayı, bundan uzak olamayacağını gösterdi. Göçle ve göçmenlere harcanan para ile göçmenleri kendi ülkelerinde yaşatabiliriz. Türkiye’yi bir göçmen deposu olarak görüp o sınırların dışına çıkmasınlar diye bakmak yanlış.” şeklinde konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Eylül  2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.