enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
22:52 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
22:39 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
22:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü
22:08 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
22:04 Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı…
22:00 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
21:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü
21:36 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
21:16 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık’ta sona erecek
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
00:57 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM Doğu Kudüs’ten aktarıyor…
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:52 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
00:48 Adalet Bakanı Tunç, kucağında bebeğiyle keşfe çıkan hakimi tebrik etti
00:34 İsrail’in Somaliland’ı tanımasına Türkiye’den tepki: ‘Somali’nin iç işlerine açık müdahale’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop, Kosova Cumhurbaşkanı ile görüştü

TBMM Başkanı Şentop, Kosova Cumhurbaşkanı ile görüştü
02.03.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Meclis’te, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Şentop, “Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, daha önce birçok Latin Amerika ülkesinde çıkarları için uluslararası hukuku çiğneyenler aslında ortada uluslararası hukuk bırakmadılar.” dedi.

Türkiye’nin, Kosova’yla dostluk ve kardeşlik bağının yanı sıra stratejik ve kültürel ilişki içinde olduğunu da aktaran Şentop, Kosova’nın refah ve esenliğinin bölge barışı için önem taşıdığına işaret etti.

Türkiye’nin 15 Temmuz’da yaşadığı darbe girişimini hatırlatan Şentop, FETÖ terör örgütü üyelerinin Türkiye dışındaki yapılanmaları konusunda uyarılarda bulunarak, Türkiye’de suç işlemiş kişilerin dost ve kardeş ülkelerde himaye edilmemesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna-Rusya savaşına da değinen Şentop, şunları kaydetti:

“Bugünlerde Ukrayna, Rusya arasında savaşa dönüşen tablo aslında uluslararası hukuku işine gelince çiğnemekte beis görmeyen Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin sorumluluğunu doğurmaktadır. Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, daha önce birçok Latin Amerika ülkesinde çıkarları için uluslararası hukuku çiğneyenler aslında ortada uluslararası hukuk bırakmadılar. Bunun dünyamızın geleceği açısından çok ciddi bir risk, endişe sebebi oluşturduğunu görüyoruz.”

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu da Balkanlar’da barışın sağlamlaştırılması konusunda Türkiye’nin rolüne dikkati çekerek, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA), Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) gibi uluslararası platformlarda Kosova’nın sesinin duyurulması için destek istedi. (TBMM)

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.