enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle yarın Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
18:26 İsrail-İran savaşı’nda, Nükleer felaketten bir başka dünya savaşına kadar korkutucu senaryolar değerlendiriliyor…
18:03 Küresel Adalet mi İsrail mi?
17:53 İsrail Sorunu ile Batı da Yüzleşmek Zorunda Kalacak
17:35 Türkiye’nin yüz karası: KADIN CİNAYETLERİ
13:22 TÜİK açıkladı: Trafikte araç sayısı rekor artışla 205 bin arttı Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 32 milyonu geçti
12:56 Hatay Sörf Merkezi’nin ilham verici hikâyesi, “Hayatın Çizgisi” belgeseliyle beyaz perdede hayat buldu
10:19 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Muğla’nın Dalaman Çayı’nın Aydın’a tahsisi ortalığı ayağa kaldırdı…
07:44 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli ve MHP’nin, “yeni yüzyılın terörsüz Türkiye’si” vizyonuyla çerçeveleyip başlattığı anayasa süreci” 
20:36 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop, Basın Mensuplarının sorularını yanıtladı

TBMM Başkanı Şentop, Basın Mensuplarının sorularını yanıtladı
22.07.2022
A+
A-

 

İSTANBUL – TÜHA HABER / TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Irak’ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesinde yapılan saldırıya ilişkin, “Türkiye’nin bölgede teröristlere karşı uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere gölge düşürmek için terör örgütünün, teröristlerin yapması ihtimali yüksek bir eylem olarak gözüküyor.” dedi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM’nin ev sahipliğinde İstanbul’da bir otelde düzenlenen Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan Üçlü Meclis Başkanları İkinci Toplantısının tamamlanmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Zaho’daki saldırıyla ilgili soruyu cevaplandıran Şentop, saldırıda vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye’nin terörle mücadelesini uzun zamandır insan hakları ve uluslararası hukuk temelinde sürdürdüğünü belirten Şentop, şöyle devam etti:

“Bu hem siyasi hem hukuki anlamdaki hassasiyet, Türkiye’nin elinde bulunan askeri imkanlar, teknolojik imkanlarla da yürütülebilir bir hassasiyettir. Uzun zamandır takip ediyoruz. Türkiye, aranan ve Türkiye’de çok büyük katliamlar işlemiş, cinayetler işlemiş olan teröristleri münferiden tek tek bularak etkisiz hale getiriyor veya yargılanmak üzere Türkiye’ye getiriyor. Dolayısıyla teröristlere karşı insani ve hukuki hassasiyetler içerisinde yürütülen bir mücadele var ve bu mücadeleyi yürütebilecek teknolojik kabiliyete de sahip Türkiye. Dolayısıyla sivillere yönelik böyle bir saldırının en başta Türkiye’yi rahatsız ettiğini ifade etmek isterim. Bu konuda zaten Dışişleri Bakanlığımızın da açıklaması oldu. Bu saldırının mahiyetinin ortaya çıkartılması ve faillerinin tespiti yönünde Türkiye’nin her türlü çabaya ve iş birliğine hazır olduğunu Dışişleri Bakanımız da ifade etti. Ben, tekrar başsağlığı ve taziyelerimi iletmek istiyorum.”

Olayın terör saldırısı olduğuna yönelik açıklamaların hatırlatılması üzerine Şentop, “Böyle bir ihtimal çok yüksek bir ihtimal zaten. Türkiye’nin bölgede teröristlere karşı uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere gölge düşürmek için terör örgütünün, teröristlerin yapması ihtimali yüksek bir eylem olarak gözüküyor.” diye konuştu.

TBMM Başkanı Şentop, saldırının ardından HDP’nin Meclis’e toplanma çağrısı yapmasına ilişkin soruya da “Meclis’in toplanması, usulü belli. Bu tür şeyler daha çok siyasi mesajlardır. Bugüne kadar teröristlerin, PKK/YPG terör örgütünün sivillere karşı gerçekleştirmiş olduğu birçok eylem meydana geldi. Bunlarla ilgili Meclis’i toplantıya çağırmak bir yana herhangi olağan bir toplantıda görüş beyan etmedikleri gibi, bunu kınayan açıklamaları bile olmayan arkadaşların bu konuda, bu şekilde bir siyasi açıklama yapmalarını yanlış ve samimiyetsiz buluyorum.” yanıtını verdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.