enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tayvan’da kaçak 154 kediye ötanazi kararı tepkiye neden oldu; yasa değişikliği tartışılıyor

Tayvan’da kaçak 154 kediye ötanazi kararı tepkiye neden oldu; yasa değişikliği tartışılıyor
26.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Tayvan’da kaçakçıların ülkeye sokmaya çalıştığı 154 kediye ötanazi kararı tepkiyle karşılandı. Hayvanseverler yasaların değiştirilmesi ve hayvanlara yönelik suçlarda cezaların artırılması çağrısı yaptı.

Tayvanlı yetkililer, Çin’den ülkeye giren bir balıkçı teknesine Covid-19 taraması yaptıktan sonra teknede 62 kafesin içinde gizlenmiş Mavi Rus Kedisi, Ragdoll, Exotic Shorthair, British Shorthaire ırkları da dahil olmak üzere 154 kedi ele geçirdi.

Teknede bulunan yaklaşık 350 bin dolar değerindeki kediler tekneden indirildi ve yetkililer tarafından biyogüvenlik riski nedeniyle ötanazi yani kedilerin uyutulması kararı verildi.

Tayvanlı hayvan hakları savunucusu örgütler ve halk ötanazi kararına yoğun tepki göstererek hükümete hayvanlara yönelik yasaların değiştirilmesi çağrısında bulundu.

Sosyal medyada halkın öfkesi ve eleştiriler Tayvan Başkanı Tsai Ing-wen’i basın açıklaması yapmak zorunda bıraktı.

Kendisi de 2 kedi sahibi olan Ing-wen, olayın kendisini üzüntüye boğduğunu söyledi ancak kedilerin ölümü için kaçakçıları suçladı.

Kaçak olarak getirilen hayvanların sağlık riski taşıdığının anlaşılması gerektiğini savunan Tayvan Başkanı, yasaların daha insancıl bir şekilde değişmesi gerektiğini kabul etti.

Öte yandan hükümetin tarım politikalarının başında olan Chen Chi-chung ötanazi kararının arkasında durarak tüm sorumluluğu üstlendiğini duyurdu.

EK Kaynaklar * EuroNews

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.