enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tasarımcı ve Kreatif Direktör Nazlı Birge Topçu, ‘Konsept, markanın kıvılcımıdır’

Tasarımcı ve Kreatif Direktör Nazlı Birge Topçu, ‘Konsept, markanın kıvılcımıdır’
09.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / UTİB’in 11. Ev Tekstili Tasarım Yarışması bünyesinde bu yıl ilk kez Master Class Eğitimleri devam ediyor. Tasarımcı ve Kreatif Direktör Nazlı Birge Topçu, konsept geliştirmenin marka için kıvılcım niteliğinde olduğunu söyledi. 

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) 11’inci Ev Tekstili Tasarım Yarışması kapsamında düzenlediği Master Class Birinci Adım Eğitimlerinin ikincisi, eğitime katılmaya hak kazanan öğrenciler ile çevrimiçi ortamda düzenlendi.

Ev Tekstilinde Konsept Geliştirme’ temasıyla katılımcılara yarışma sürecinde faydalanmaları adına kritik bilgiler sunuldu. Tasarımcı ve Kreatif Direktör Nazlı Birge Topçu; konseptin, bir markanın benzersizliği ve kıvılcımı olduğunu ifade etti. 

Ticaret Bakanlığı’nca desteklenen 11’inci Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nın ana temasının sürdürülebilirlik olduğunu hatırlatan ve ev tekstili ürünlerinde de aranan en önemli özelliğin insan ve çevreye zarar vermemesi gerektiğini aktaran Nazlı Birge Topçu, yarışmacılara konsept geliştirmenin önemi ve stratejik noktaları hakkında bilgi verdi.  

Resim önizlemesi

‘HER ZAMAN ÖZGÜN OLUN’ 

Konseptin önce kurumsal kimlik ve marka DNA’sını özümsemek ile başlayacağını da dile getiren Nazlı Birge Topçu, “Tasarım yaparken aslında farkında olmadan kafamızdaki fikirleri şekillendirirken aslında bir konsept çalışması içine giriyoruz. İnsanlar, ne yaptığınızı değil neden yaptığınızı satın alıyor. Genelde iletişim, ‘Ne yapıyorsun’ ile başlıyor. Sonrasında ‘Nasıl yapıyorsun’ ve ‘Neden yapıyorsun’ ile bitiyor. Yani dışarıdan içeriye soru sorarak… Başarılı ve özgün markalar ise bunun tam tersini düşünerek yapıyor. Neden ile başlayıp ne ile bitiriyor. Mükemmel bir konsepti oluşturmanın anahtarı, her zaman özgün olmaktır. Gerçekçiyseniz, insanların size güvenmeleri ve markanızı satın almaları çok daha olasıdır. Kim olduğunuzun temellerini ve marka teklifinizin tam olarak ne olduğunu anlamak, hedef kitleniz ile aranızda bağ oluşturacaktır” ifadelerini kullandı. (BURSA)

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.