enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:23 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
09:06 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
07:48 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
04:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:58 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:39 Küba ve Sömürgecilik
00:32 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:25 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:01 Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi
23:29 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
21:48 Artan yangın riski nedeniyle Adıyaman’da ormanlara giriş ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
21:17 Gazeteci-yazar Nihat Genç, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti
13:12 Kocaelispor’un yeni transferi Haidara, Mali asıllı Fransız futbolcu…
12:54 TBMM’de zehirlenme şüphesiyle 100’ü aşkın kişi, ishal, kusma ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvurdu.
12:38 Trump: “Hiçbir ilerleme yok, memnun değilim”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tartışmalı Gözaltı Yöntemi New York’ta Yine Görüntülendi

Tartışmalı Gözaltı Yöntemi New York’ta Yine Görüntülendi
23.06.2020
A+
A-

TÜHA HABER / 25 Mayıs’ta George Floyd’un gözaltına alınırken hayatını kaybetmesinden sonra gündeme gelen ‘‘Chokehold’’ yani şüphelinin boğazına bastırarak etkisiz hale getirme yöntemi, tartışma konusu olmaya devam ediyor. New York’ta bir polis, Pazar sabahı siyah bir adamı gözaltına alırken aynı yöntemi kullanınca görevden uzaklaştırıldı.

New York Polis Teşkilatı, Twitter’dan yaptıkları açıklamada, ‘‘İçişleri Dairesi’nin hızlı soruşturması sonrası, Queens bölgesinde yaşanan olayda bu yöntemi kullandığı açıkça görülen polisin maaşsız görevden uzaklaştırıldığı’’ bildirildi.

Açıklamada kapsamlı bir soruşturmanın da açılacağı, ancak aciliyeti nedeniyle polisi görevden uzaklaştırma adımının atıldığı belirtildi.

Bir görgü tanığının cep telefonuyla kaydettiği olayda birden fazla polisin şüpheliyi yüzüstü yere yatırdığı, bir polisin adamın boğazına sarıldığı ve bastırdığı görülüyor.

New York Times gazetesi, şüphelinin 35 yaşındaki Ricky Bellevue olduğunu yazdı. Polisin, bağıran ve çığlık atan birinin şikayet edilmesiyle olay yerine geldiği belirtildi. Polisin üniforması üzerinde taşıdığı kameranın kaydettiği görüntüye göre Bellevue ve birkaç kişi daha polisle alay etti. Ancak polis, Bellevue’nün bir çöp kutusuna uzanıp, bir şey tutuyor gibi yapıp, korkup korkmadıklarını sorması üzerine harekete geçti.

NBC Televizyonu, gözaltına alınan Bellevue’nün Pazar akşamı hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

New York Belediye Meclisi, geçen Perşembe günü bir dizi polis reformunu içeren kapsamlı bir paketi kabul etmişti. Paket, boğaza baskı yoluyla gözaltı yöntemi dahil kan akışını engelleyen tüm yöntemlerin yasaklanmasının yanı sıra, New York polis teşkilatının tüm gözaltı ve takip teknolojilerinde şeffaflık şartı getiriyor. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da tasarıyı imzalayarak yasalaştıracağını açıkladı.

Tasarıda yer alan bazı reformlar üzerinde, 2014’te New York’un beş idari bölgesinden biri olan Staten Adası’nda Eric Garner’ın, polisin kolunu boynuna dolayarak nefessiz bırakması sonucu hayatını kaybetmesinden bu yana çalışılıyordu.

Brooks bugün toprağa verilecek

Öte yandan Georgia eyaletinin Atlanta kentinde 12 Haziran’da polisin vurarak öldürdüğü siyah Amerikalı Rayshard Brooks’un cenaze töreni bugün aile arasında yapılacak. Brooks’un naaşı ise dün Ebenezer Baptist Kilisesi’nde ziyaret edildi.

Brooks, bir restoranın araca servis kuyruğunda beklerken arabasında uyuyakalmış, olay yerine çağırılan polis, 27 yaşındaki gence alkol testi yapmak isteyince gerilim tırmanmıştı.

Brooks, polisin üzerinde kullanmaya çalıştığı şok tabancasını da alıp kaçmış, koşarken de aynı tabancayla polisleri hedef almaya çalışmıştı. Polis ise Brooks’u sırtından vurarak öldürmüştü.

Fulton İlçesi Bölge Savcısı Paul Howard, yaptığı açıklamada, Brooks’un vurulduğu sırada polislerden beş buçuk metre uzaklaşmış olduğunu ve tehlike teşkil etmediğini söyledi.

Polis kamerası ve diğer videolardaki görüntüde, Brooks’u vuran 27 yaşındaki polis memuru Garrett Rolfe’un yerde yaralı yatan genci iki defa tekmelediği görülüyor. Rolfe da can çekişirken Brooks’un omuzlarına ayaklarıyla bastığını itiraf etti.

Görevden alınan polis memuru Garrett Rolfe cinayet, öldürücü silahla saldırı ve görev yeminini ihlal etmek dahil 11 suçla yargılanacak. Olay yerinde bulunan ve idari izne çıkarılan diğer polis memuru Devin Brosnan da görevi suistimal ve ağır fiili saldırı ile suçlanıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Haziran 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.