enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tartışmalı Basın Toplantısının Ardından Yunanistan’dan Mesaj

Tartışmalı Basın Toplantısının Ardından Yunanistan’dan Mesaj
17.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias arasında Perşembe günü Ankara’da düzenlenen basın toplantısında yaşanan gerginliğin ardından Yunanistan hükümetinden “olumlu gündem” oluşturma mesajı geldi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Başbakan Kiryakos Miçotakis hükümetinin olumlu gündem oluşturma konusunda net bir irade sergileme niyetinin açık olduğu dile getirildi. Türkiye ile Yunanistan arasında hem geçmişte hem de bugün “farklılıklar” olduğu belirtilen açıklamada Yunanistan’ın Türkiye ile “başta ekonomi olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği kurma” niyetinde olduğu vurgulandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın mesajı, Bakan Dendias’ın Ankara ziyareti sırasında Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında Türk Bakan Çavuşoğlu ile diyaloğunda gergin anlar yaşanmasının ardından geldi.

Bakan Dendias’ın ziyareti sırasında düzenlenen görüşmeler, deniz yetki alanı, mülteciler, Kıbrıs ve azınlıklar gibi bir dizi konuda uzlaşmazlık içinde olan Türkiye ve Yunanistan arasında 1 Mart 2016’dan bu yana ilk kez bu yıl NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in arabuluculuğuyla başlatılan müzakere girişimlerinin devamı niteliğindeydi.

Yunan Bakan Dendias’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ve heyetler arası görüşmelerin ardından Çavuşoğlu ile birlikte kameralar karşısında basına verdiği açıklamada, Türkiye’nin “Yunanistan’ın egemenlik haklarını ihlal etmeye devam etmesi halinde Avrupa Birliği’nin (AB) yaptırımlarına maruz kalacağı” yönünde konuşması üzerine Çavuşoğlu tepki göstermişti.

Çavuşoğlu, “Bu ilk görüşmenin daha pozitif bir ortamda devam etmesini biz istiyorduk. Fakat Nikos Dendias yaptığı konuşmada maalesef ülkeme yönelik son derece kabul edilemez ithamlarda bulundu” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.