enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:44 Fatih Altaylı’nın tutukluluğu devam edecek
22:20 MİT, bir İsrail ajanını daha yakaladı
22:09 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, CHP’nin TBMM’nin 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılış oturumuna katılmamasını eleştirdi…
21:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Devletleri İş Birliği Günü ve Nahçıvan Anlaşması’nın yıl dönümü mesajı
21:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
21:23 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Vatandaşlarımızın yarın Türkiye’ye dönmeleri ihtimal dahilinde
21:11 MİT, İsrail casusunu yakaladı
07:58 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Sözbilir uyardı: Ölü faylar dirildi, o illere dikkat!
07:51 Gazze Raporu: Kanıt Var, Karar Bekleniyor
07:47 İlim Kültür Eğitim Vakfı’nın (İLKE) “İlim Adamının Ahlaki Yolculuğu” konferansı…
07:42 Tarih Vakfı’nın Cumhuriyet’in 100 Yılı Serisinden Yeni Bir Cilt: Türkiye Siyaseti – Dönemler, Aktörler, Meseleler
07:38 Putin Türkiye’ye krediyi onayladı
07:38 Avrupa’da Rusya’ya karşı tutum sertleşiyor
07:25 Dünya gıda sektörü Moskova Crocus Expo’da buluştu
07:17 SPD Başkanı Yıldız, Büyük Menderes Havzası Su-Çevre-Ürün Güvenliği Çalıştayı’nda konuştu
07:09 Avrupa’nın yeşili griye dönüyor: En büyük kayıp Türkiye’d
07:07 Saygınlar Kulübü, mehtap turuyla moral depoladı
07:04 Türkiye’nin ‘Yabancı Menşeli’ Savaş Uçağı
03:37 Filistin’de yaşanan insanlık suçunun hala sona ermemesi oldukça düşündürücü
02:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kantin solculuğu havasından bir türlü çıkamıyorlar”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener…
23.12.2022
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki yargı kararının ardından düzenlenen Saraçhane buluşması ile ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi. O gün İBB’de olan DP’li Cemal Enginyurt, CHP yönetiminden isimler de oradayken İmamoğlu ve Akşener’in 5 dakika baş başa görüştüğünü söyledi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)nın ‘AKŞAM Gazetesi’den aktardığı haberine göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘Bilgim yoktu‘ dediği Saraçhane buluşmasına dair yeni detaylar ortaya çıktı.CHP yönetiminden isimlerin bulunduğu ortamda Ekrem İmamoğlu ile Meral Akşener’in 5 dakika baş başa görüştüğünü ve ardından sadece Akşener’in konuşmacı olarak davet edildiğini söyleyen DP’li Cemal Enginyurt Saraçhane’de mitingin daha öncesinde hazırlanmış olabileceğini ima etti.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Haberim yoktu” dediği buluşma ile ilgili çarpıcı bir iddia da Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’tan geldi.

YouTube’da yayınlanan Cadde TV isimli kanalda konuşan Enginyurt, yargı kararının açıklanmasının ardından Ekrem İmamoğlu ile Meral Akşener’in gizli bir toplantı yaptığını söyledi.

Enginyurt, “CHP’den Engin Altay, Erdoğan Toprak, Seyit Torun vardı. Ancak İmamoğlu ile 5 dakika baş başa görüşme yaptı” dedi.

İMAMOĞLU VE AKŞENER BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ekrem İmamoğlu’nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun denklem dışı bırakma hamlesi olarak görülen Saraçhane buluşmasına katılan isimlerden birisi de DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’tu.

Katıldığı bir televizyon programında yaşananları anlatan Enginyurt, Akşener ve İmamoğlu’na eleştiriler yöneltti. Kararın ardından İmamoğlu’na destek vermek için Saraçhane’ye gittiğini belirten, “Kararın açıklanmasının ardından Ekrem İmamoğlu ile Sayın Akşener 5 dakika özel görüştüler. Baş başa bir görüşme yaptılar” dedi.

BİZİ KONUŞTURMADILAR

“Nasıl özel görüştüler, Orada CHP’nin kurmayları varken?” sorusu üzerine Enginyurt şunları kaydetti: “Evet baş başa görüşme yaptılar. CHP Genel Başkan yardımcıları, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak ben de varım. Sonuçta ben de DP Genel Başkan Yardımcısıyım, Millet İttifakı’nın bir paydaşıyım, Ordu milletvekiliyim ve size desteğe gelmişiz. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Engin Altay ve Erdoğan Toprak var. Ama bu toplantı sadece Sayın Akşener ve Sayın İmamoğlu arasında beş dakika sürdü. Ne konuştular ne söylediler ne tartıştılar bilemeyiz. Ama oradan çıkıp otobüse gittiğimizde Ekrem İmamoğlu sadece Sayın Akşener’i konuşmacı olarak davet etti. Orada bize konuşma dahi teklif edilmedi. Biz Millet ittifakı’nın paydaşıyız. Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayı protesto etmeye gidiyoruz. Millet toplanmış, millete hitap edeceğiz. Ama sadece Sayın Akşener…”

ÖNCEDEN ORGANİZE EDİLDİ İMASI

Saraçhane’de mitingin daha öncesinde hazırlanmış olabileceğini ima eden Enginyurt şunları kaydetti: “Böyle bir kalabalığın kısa sürede organize olması… Yani böyle bir toplantı için önceden örgütlenme olacak, toplanma olacak… Hadi iyi niyetli düşünelim. Twitter’dan gördüler, herkesin twiti var, organize oldular ve toplandılar diyelim… Esas olan şu, Ekrem İmamoğlu’na desteğe gelmişiz. Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı’nı desteğe gelmişiz. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı temsil ediyorum. CHP Genel Başkanı yardımcıları Sayın Kılıçdaroğlu’nu temsil ediyor. Ve sen CHP’nin Belediye Başkanı’sın ama CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı konuşamıyor, İYİ Parti Genel Başkanı konuşuyor ve biz dağılıyoruz. Teklif dahi edilmiyor… Emeğin Partisi Genel Başkanı da oradaydı. İsmi bile anons edilmedi.”

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.