enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:10 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
09:00 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
08:49 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
08:44 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
08:15 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
08:00 Trump’ın İlk 100 Günü…
07:39 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
07:35 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
07:21 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
07:09 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
10:08 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
09:05 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur…
09:05 Ankilozan Spondilit hastalığında ortalama tanı süresi 5 ila 8 yıl arasında gecikebiliyor…
08:56 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
08:38 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:27 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
08:22 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı”…
07:45 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
07:00 İnşaatı tamamlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan, ‘Kaynaktan Musluğa İçme ve Kullanma Suyu Güvenliği’ planı hazırlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan, ‘Kaynaktan Musluğa İçme ve Kullanma Suyu Güvenliği’ planı hazırlığı
06.04.2023
A+
A-

* Türkiye genelinde bütün illere rehber olacak plan için Gaziantep pilot il seçildi.

 *Proje ile kaynaktan musluğa içme kullanma suyu güvenliği ve tehdit edebilecek tehlikeler ve riskler belirlenerek, bu tehlike ve risklerle mücadele etmek için risk yönetim eylemleri oluşturulacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Kaynaktan Musluğa İçme ve Kullanma Suyu Güvenliği Planları‘ hazırlıyor. Bu kapsamda kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer terör saldırıları, siber saldırılar, göç, iklim değişikliğine bağlı yağışlarda azalma ya da tam tersi ani ve yoğun yağış gibi aşırı olaylardan kaynaklanan taşkın, kuraklık ve yanı sıra deprem gibi doğal afetlere bağlı riskler ele alınıyor.​

Bakanlığa bağlı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, ‘Kaynaktan Musluğa İçme ve Kullanma Suyu Güvenliği Planları‘ için proje başlattı. Türkiye genelindeki bütün illere rehber olacak planın hazırlanması çalışmaları için Gaziantep pilot il seçildi. ​

Proje ile kaynaktan musluğa içme ve kullanma suyu güvenliği ile sürdürülebilirliğini tehdit edebilecek tehlikeler ve riskler belirlenecek.  Bu tehlike ve risklerle mücadele etmek için risk yönetim eylemleri oluşturulacak. Çalışmalar ile içme – kullanma suyu tedarik sisteminin çeşitli bileşenlerinin güçlü ve zayıf yönlerinin, içme kullanma suyuna ilişkin mevcut ve potansiyel tehditlerin belirlenip karar alıcılara etkili bir risk yönetimi için gerekli analiz sonuçlarını sunmak hedefleniyor.

Kaynaktan Musluğa İçme ve Kullanma Suyu Güvenliği Planının Hazırlanması Projesi” Türkiye için ilk kısmi su güvenliği projesi olacak. Planda afet öncesinde, afet esnasında ve sonrasında gerçekleştirilecek çalışmalar belirlenecek. Ayrıca bu çalışma ile başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere bütün belediyelerin hazırlayacakları planlara rehberlik edecek bir “Rehber Doküman” ortaya konacak.

Bu doküman diğer şehirlerin  “Kaynaktan Musluğa Su Yönetimi” çalışmalarına rehberlik edecek.  Doküman, kaynaktan musluğa içme ve kullanma su güvenliği planı için öncelikle büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere diğer belediyelerce de altlık olarak kullanılacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığınca geliştirilecek mevzuat düzenlemesi ile planların, Gaziantep İl merkezi haricinde Türkiye genelinde diğer belediyeler için de hazırlanması için yasal altlık oluşturulacak ve planların takibi 6 aylık dönemlerle sağlanacak.

13 Ekim 2023 tarihinde tamamlanması öngörülen çalışmada aşağıdaki süreçler ele alınıyor:

​İçme Kullanma Suyu Sisteminin Yasal ve Kurumsal Analizi,

İçme Suyu Kaynaklarının Mevcut Durumu,

Kaynaktan Musluğa Kadar İçme Kullanma Suyu Kalite Analizleri ve Modelleme, İçme Suyu Arıtma Tesisinin Değerlendirilmesi,

İçme Suyu Sistem Bileşenleri ve Kayıp-Kaçak Analizi,

İçme Kullanma Suyu Sisteminin Tam Maliyet,

Finansal ve İdari Kapasitesinin Analizi,

İçme Kullanma Suyu Sisteminin Kimyasal-Biyolojik-Radyolojik-Nükleer (KBRN) Saldırılara Karşı Hassasiyetinin Değerlendirilmesi ve

Kaynaktan Musluğa Risklerin Karakterize Edilmesi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.