enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taliban: Yardımlar “şeffaf bir biçimde” halka ulaştırılacak

Taliban: Yardımlar “şeffaf bir biçimde” halka ulaştırılacak
15.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Taliban Birleşmiş Milletler’in Afganistan için düzenlediği yardım konferasında kararlaştırılan mali desteğin “tamamen şeffaf bir biçimde” halka ulaştırılacağını açıkladı.

Taliban Birleşmiş Milletler (BM) donörler konferansında kararlaştırılan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını açıkladı.

Taliban hükümetinde dışişleri bakanı görevinde olan Emir Han Muttaki başkent Kabil’de yaptığı basın açıklamasında, “İslam Emirliği bu yardımın tamamen şeffaf bir biçimde ihtiyaç sahibi halka ulaştırılması için elinden gelenin en iyisini yapacaktır” dedi. Muttaki ayrıca, donörlerden Afganistan’a desteği sürdürmelerini istedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) cömert olmasını isteyen Muttaki, “Amerika büyük bir ülke, gönlünün zengin olduğunu göstermeli” söyleminde bulundu.

Taliban’ın ABD’ye çekilme ve yabancı ülke vatandaşlarının tahliyesi sırasında yardım ettiğini belirten Muttaki, “Teşekkür etmek yerine halkımıza karşı yaptırımlarda bulunmaktan bahsediyorlar” diye konuştu.

ABD, BM donörler konferasında Afganistan’a 60 milyon dolar yardım sözü verdi. 20 yıl süren Afganistan işgali sırasında ABD’nin devrilen Afgan hükümetine yaptığı mali desteğin miktarı ise 2 milyar doları geçiyor.

BM’nin Afganistan konferansında ülkelerin vermeyi taahhüt ettiği paranın toplam miktarı 1 milyar 200 milyon dolar (1 milyar 2 milyon euro). Almanya ve Fransa bu bağlamda 100’er milyon euro destek vermeyi kabul etti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, uluslararası toplumdan Taliban ile iş birliği yapma fırsatını kullanmalarını istedi. Guterres yardımların radikal İslamcı hareketi insan haklarına saygı gösterme yönünde harekete geçirmek için bir baskı aracı olabileceğini söyledi.

EK Kaynaklar *AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.