enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:39 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
04:46 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:35 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:34 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
00:32 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:23 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:20 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
12:27 Anlaşma istemeyen kim?
00:52 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı…
00:51 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:50 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
00:38 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:30 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:30 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:28 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:22 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:21 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:08 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taliban: Yardımlar “şeffaf bir biçimde” halka ulaştırılacak

Taliban: Yardımlar “şeffaf bir biçimde” halka ulaştırılacak
15.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Taliban Birleşmiş Milletler’in Afganistan için düzenlediği yardım konferasında kararlaştırılan mali desteğin “tamamen şeffaf bir biçimde” halka ulaştırılacağını açıkladı.

Taliban Birleşmiş Milletler (BM) donörler konferansında kararlaştırılan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını açıkladı.

Taliban hükümetinde dışişleri bakanı görevinde olan Emir Han Muttaki başkent Kabil’de yaptığı basın açıklamasında, “İslam Emirliği bu yardımın tamamen şeffaf bir biçimde ihtiyaç sahibi halka ulaştırılması için elinden gelenin en iyisini yapacaktır” dedi. Muttaki ayrıca, donörlerden Afganistan’a desteği sürdürmelerini istedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) cömert olmasını isteyen Muttaki, “Amerika büyük bir ülke, gönlünün zengin olduğunu göstermeli” söyleminde bulundu.

Taliban’ın ABD’ye çekilme ve yabancı ülke vatandaşlarının tahliyesi sırasında yardım ettiğini belirten Muttaki, “Teşekkür etmek yerine halkımıza karşı yaptırımlarda bulunmaktan bahsediyorlar” diye konuştu.

ABD, BM donörler konferasında Afganistan’a 60 milyon dolar yardım sözü verdi. 20 yıl süren Afganistan işgali sırasında ABD’nin devrilen Afgan hükümetine yaptığı mali desteğin miktarı ise 2 milyar doları geçiyor.

BM’nin Afganistan konferansında ülkelerin vermeyi taahhüt ettiği paranın toplam miktarı 1 milyar 200 milyon dolar (1 milyar 2 milyon euro). Almanya ve Fransa bu bağlamda 100’er milyon euro destek vermeyi kabul etti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, uluslararası toplumdan Taliban ile iş birliği yapma fırsatını kullanmalarını istedi. Guterres yardımların radikal İslamcı hareketi insan haklarına saygı gösterme yönünde harekete geçirmek için bir baskı aracı olabileceğini söyledi.

EK Kaynaklar *AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.