enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taksi Şoförleri Aşıda Öncelikli Grupta Olmak İstiyor

Taksi Şoförleri Aşıda Öncelikli Grupta Olmak İstiyor
02.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye genelinde halk bir yılı aşkın süredir pandemiyle yaşamaya devam ederken, Corona aşısının bulunması sonrası birçok meslek ve yaş grubu aşı olmaya devam ediyor.

Kısıtlamalardan muaf tutulan ve 24 saat kesintisiz yüzlerce insan taşıyarak çalışmaya devam eden taksi şoförleri ise aşı öncelikli grupta yer almıyor.

VOA Türkçe’ye konuşan taksi şoförleri ambulanstaki sağlık çalışanları gibi sürekli pozitif hasta ve hasta yakınları taşımak zorunda olduklarını belirterek, bir an önce aşıda öncelikli grubuna alınmak için yetkililere çağrıda bulundu.

“Ambulanslar gibi hasta taşıyoruz ama aşı önceliğimiz yok”

Günlük ortalama 16 saat çalıştıklarını belirten taksi şoförü Çetin Karakan “Bizim araçlarımıza her türden insan biniyor. Özellikle hastaneler bölgesinde bulunan duraklar daha çok risk taşıyor. Hastaneye gelen ya da taburcu olan Covid-19 hastaları, ya da onların yakınlarını taşıyoruz. Bazen aracın içerisine 2 ila 3 kişi biniyor. O kadar küçük bir alanda maske taksak ne işe yarar ki. Biz de ambulanslar gibi hastaları ve hasta yakınlarını taşıyoruz ama aşı önceliğimiz yok. O yüzden bizim de aşı önceliğimizin olması gerekiyor. Bu konuda yetkililerden bir anlayış bekliyoruz” dedi.

“Ailelerimiz de bizimle birlikte risk altında”

Kendileriyle birlikte ailelerini de risk altına atmak zorunda kaldıklarını vurgulayan taksi şoförü Tarık Kanarya “Biz taksici esnafı olarak bir an önce Covid-19 aşılarımızın yapılmasını istiyoruz. Ayrıca hastane bölgesinde çalıştığımız için daha da risk altındayız. Zaten binen müşterilerimizin çoğu çekindiklerinden dolayı pozitif olduklarını söylemiyorlar. Her ne kadar her gün düzenli olarak araçlarımızı temizleyip dezenfekte etsek de sonuç olarak risk altındayız. Aynı zamanda işimiz bittiği zaman evlerimize ailelerimizin yanına dönüyoruz. Bizimle birlikte ailelerimiz de risk altında. Bir an önce Covid-19 nedeniyle öncelikli aşı grubuna alınarak aşılarımızın yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Ekmek kapımız mecburen çalışmak zorundayız”

Müşterilerin pozitif olup olmadıklarını bilmelerinin imkanı olmadığına dikkat çeken taksici Ahmet Karaduman “Covidli hasta gelip yanımıza ya da arka koltuğa oturuyor. İki maske taksak bile faydası olmuyor. Hasta olup olmadıklarını soramadan alıyoruz. Müşteri yanımızda hapşırabiliyor, öksürebiliyor. Araca almasak olmaz, çünkü bu bizim ekmek kapımız. Çalıştığımız duraktaki 33 arkadaşımızdan yaklaşık 25’i virüse yakalandı. Bu şekilde nereye kadar bilmiyorum. Bu kadar risk altında olmamıza rağmen aşı önceliğimiz yok” dedi.

HABER : Orhan ERKILIÇ & Gaziantep

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.