enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
07:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:12 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
22:42 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SYS Grup şirketlerinden UNIROBOTICS, Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) ürün ailesiyle global bir oyuncuya dönüştü  

SYS Grup şirketlerinden UNIROBOTICS, Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) ürün ailesiyle global bir oyuncuya dönüştü  
18.07.2024
A+
A-

* TRAKON Uzaktan Komutalı Silah Sistemlerini (UKSS) farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek bir ürün ailesi şeklinde geliştiren UNIROBOTICS, yurt içindeki entegrasyon çalışmalarının ardından yurt dışında da yoğun talep görüyor.

* Şirket, Paris’teki Eurosatory fuarında çeşitli ülkelere yönelik ön anlaşma ve stratejik ortaklıklara imza attı. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

CANiK’in de aralarında bulunduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketlerinden UNIROBOTICS, mekanik, elektronik ve yazılım alanındaki uzmanlığını, Ar-Ge çalışmalarından edindiği birikimini ve test altyapılarında gerçekleştirdiği çalışmaların sonuçlarını modern orduların ihtiyaç duyduğu çözümlere dönüştürüyor. 

Hızlı değişen modern muharebe alanlarında görev yapan, başta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olmak üzere tüm modern dost ve müttefik ülke ordularının, operatörlerinin ihtiyacı olan, hızlı ve etkin bir şekilde hedefe angaje olmalarına olanak sağlayan, akıllı sistemler geliştiren UNIROBOTICS, ortaya koyduğu silah kulelerini TRAKON UKSS ürün ailesi bünyesinde topladı. 

İlk kez geçen yıl İstanbul’da düzenlenen 16. IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında sergilenen TRAKON ürün ailesi içerisinde, TRAKON (30X113 toplarla kullanılan UKSS), TRAKON TARGAN(deniz tipi UKSS, 12.7 mm’den 30 mm topa kadar), TRAKON LITE(hafif segment)ve TRAKON CREW(dünyada kendi alanında bir ilk olan arkasında bir personel tarafından kullanılan çok hafif, aktif stabilizasyonlu silah mesneti) yer alıyor. 

Kurulduğu günden bu yana, geçen sürede Türk savunma sanayisinde alanında öne çıkan bir dizi ana yüklenici ile farklı platformlara yönelik başarılı entegrasyonları gerçekleştiren UNIROBOTICS, bu başarıyı global pazara taşımaya hazırlanıyor. 

Son olarak Avrupa’nın en büyük, dünyanın önde gelen savunma sanayisi etkinliklerinden Paris’teki Eurosatory’de vitrine çıkan TRAKON serisi UKSS’ler, özellikle yabancı delegasyonlar ve alım heyetleri tarafından büyük ilgi gördü. 

UNIROBOTICS, Paris'teki Savunma Fuarında Stratejik Anlaşmalar Imzaladı. - Andırın Postası Gazetesi

UNIROBOTICS Genel Müdürü Ömür Baç, TRAKON ürün ailesinin UNIROBOTICS’in teknolojik gelişmişliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. 

SYS Grup’un Amiral gemisi CANiK’in güçlü altyapısı, imajı ve savunma sanayisindeki deneyiminin katkısıyla bu ürünlerin uluslararası alanda beğeni topladığını vurgulayan Baç, teknolojik üstünlükleri, etkinlikleri ve yüksek güvenlik standartlarının TRAKON’ları rakipleri karşısında öne çıkardığına dikkati çekti.  

Eurosatory’nin TRAKON ürün ailesi için son derece başarılı geçtiğini dile getiren Baç, şunları kaydetti: 

“Bu etkinlikte UNIROBOTICS’in özel şirket olarak hem Türkiye’de hem dünya genelinde önemli bir boşluğu doldurduğunu görmüş olduk. UNIROBOTICS üretmiş olduğu çok yönlü, kompakt ve modüler UKSS tasarımları ile dünyadaki hemen hemen tüm platform üreticilerinin dikkatini üzerine topladı. CANiK gibi her zaman yüksek katma değerli ürünler geliştirme hedefi ile yola çıkan UNIROBOTICS, bu fuar ile birlikte birçok ön anlaşma, stratejik ortaklığa imzasını atarak önümüzdeki dönemde yapacağı satışların ilk adımını attı. UNIROBOTICS, bu ön anlaşmalarla modern orduların yeni gözdesi haline gelmeye başladı. Buradaki başarının en büyük mimari ise sistemleri daha geliştirildiği ilk günden itibaren global savunma sanayinin ihtiyaçları göz önünde bulundurarak tasarlayan vizyoner bakış açısıdır. Bu doğrultuda atılan adımlar, UNIROBOTICS ve çözümlerini, global pazarda her gün daha fazla aranan bir konuma taşıyacaktır.” 

***

CANiK ve Samsun Yurt Savunma  Hakkında: 

CANiK bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma (SYS)’nın Dünyaca ünlü Ateşli silahlar markası olup Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık’ta ana üretim tesisleri bulunan ve sahipleri Türk olan global bir savunma sanayi şirketidir. SYS, devlet öncülüğünde başlatılan Doğu Karadeniz Silah Projesi’nin Samsun ayağının temsilcisi olarak 1998 yılında kuruldu. Aradan geçen yılda SYS; CANiK markasıyla silah, silah aksesuarları, silah sistem tasarımı ve üretimi konusunda Türk savunma sanayinin önemli kuruluşlarından biri haline geldi. Merkezi İstanbul’da bulunan SYS, Samsun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki toplam 100 bin ve ABD’de 20.000 metrekare kapalı alanda kurulu 7 tesisinde 1.000’den fazla çalışanı ile üretimini sürdürüyor. Aral Ailesi tarafından yönetilen SYS, hafif silah pazarında CANiK markasıyla adını dünyaya duyurdu. SYS Türkiye’deki tesislerinde yıllık 450 bin adet tabanca, 6.000 adet uçaksavar, İngiltere ve Türkiye’deki tesislerinde 250 adet orta kalibre top ve İstanbul’daki tesisinde de bu silahların atış kontrol sistemlerini üretimi gerçekleştiriyor. Türkiye ve İngiltere’nin yanı sıra Amerika’daki tesislerinde yıllık 150 bin adet tabanca üretimi gerçekleştiriyor. Ayrıca dünyanın 24 ülkesinin ilgili kurumlarınca ‘devlet ihalesi kapsamında’ resmi silah olarak tercih ediliyor. Üretiminin yüzde 95’ini 70 ülkeye ihraç eden firma, 2010 yılından beri ABD’deki faaliyetlerini, kurduğu CANiK USA firması üzerinden yürütüyor; 2020 ve 2021 yıllarında dünyadan Amerika’ya en çok tabanca ihraç eden üçüncü firma oldu ve 2021 yılında SSB tarafından Türkiye’nin Namlulu Silahlar kategorisinde en büyük ihracatçısı olarak ödüllendirildi. 2022 ve 2023 yıllarında da Türkiye’nin en büyük 10 savunma sanayi ihracatçısı arasında tek özel sektör silah üreticisi olarak yerini aldı.  Özgün yerli tabancadan, milli uçaksavar üretimine kadar birçok yerli ve milli savunma sanayi projesinin partneri olan SYS, dünya çapında bir savunma sanayi şirketi olarak çalışmalarını sürdürüyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.