enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suudi Arabistan Türkiye’den SİHA almak istiyor

Suudi Arabistan Türkiye’den SİHA almak istiyor
17.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’ın Türkiye’den silahlı insansız hava aracı (SİHA) satın almak istediğini söyledi.

Yerli ve milli savunma sanayiinde önemli başarılara imza atan Türkiye’nin bu alandaki en kritik unsurların başında silahlı ve silahsız insansız hava araçları geliyor.

Suriye, Libya, Azerbaycan ve terörle mücadelede sıcak çatışma sahalarında sergiledikleri performanslarla öne çıkan SİHA’lara ilgi her geçen gün artıyor.

Türk SİHA’larına talip olan bir ülkeyi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Erdoğan, Suudi Arabistan’ın Türkiye’den SİHA satın almak istediğini söyledi.

“Türkiye insansız hava araçları konusunda dünyada bir marka haline geldi”

Türkiye’nin dünyadaki muharebe ortamında insansız hava araçlarının almaya başladığı rolü doğru bir zamanda gördüğünü ve bu alanda yatırım yapmaya başladığını söyleyen Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cenk Özgen, “Biz aslında yapmış olduğumuz doğru tespitlerin sahada meyvelerini topluyoruz. Türkiye insansız hava araçları konusunda dünyada bir marka haline geldi.” dedi.

Özgen, “Türk İHA’ları dünya basınında, kamuoyunda yoğun şekilde gündem maddesini oluşturuyor. Sonuçta İHA’ları kullanan Türk Silahlı Kuvvetleri. Bir sistemin Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahada kullanıyor olması bir ilgi uyandırıyor.” diye konuştu.

“Türk SİHA’ları kendisini kanıtlamış silah sistemlerinden bir tanesi”

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın da, son 4-5 yıl içerisinde Türkiye’nin SİHA’ları da kullanarak yaptığı operasyonların, bugün karşılaşılan resmin sebebi olduğunu dile getirdi.

Yalçın, şöyle devam etti: “Suudi Arabistan’ından Ukrayna’sına, Pakistan’ından başka ülkelerine kadar herkes şu an itibarıyla iki şeyi net bir şekilde gördü operasyonlar esnasında. Bir tanesi ağır silah sistemlerine yatırım yapmak yerine bu tür daha hibrit savaşlarda kullanılma becerisi çok daha yüksek olan SİHA’ların askeri silah teknolojileri alanında yarattığı devrimi gördü insanlar.

İkincisi herhangi bir silah piyasasında yer alabilmeniz, alıcı ülkeler üzerinde etki yaratabilmeniz için o silahın kullanılmış ve kendini kanıtlamış olması gerekir. Türk SİHA’ları bu anlamda en fazla kendisini kanıtlamış silah sistemlerinden bir tanesi.”

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Mart 2021]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.