enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Süper zengin’ yat sahiplerinin yeni gözdesi Türkiye oldu

‘Süper zengin’ yat sahiplerinin yeni gözdesi Türkiye oldu
28.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yat sahibi zenginlerin gözünden düşen İspanya ve Fransa’nın yerini Türkiye aldı. Bloomberg tarafından yayınlanan araştırmaya göre, Riviera’daki karantina kuralları ve artan Covid-19 vaka sayıları nedeniyle milyarderler, deniz ve güneşe sahip alternatif Avrupa destinasyonlarına yelken açtı.

İspanya geçen yıla göre bu yaz 26, Fransa ise 16 daha az yat ağırladı. Eylül ayındaki Cannes Yatçılık Festivali’nin iptal edilmesinin ardından Fransa’daki yat ziyaretçi sayısının daha da düşmesi bekleniyor.

Buna karşılık, Hırvatistan, Türkiye ve Yunanistan’daki yat sayısı son üç yılın en yüksek seviyesinde. Hırvatistan’da bu sene 2019’a göre fazladan 25, Türkiye’de 12 ve Yunanistan da ise 10 yat ziyaretçisi var.

Yeni gözde Türkiye

Bir zamanlar ‘Rusya’nın zenginleri için bir oyun alanı’ olarak kabul edilen Türkiye’nin artık dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler tarafından tercih edilmesi dikkat çekti.

Temmuz ayında, Orta Doğulu bir milyarderin sahibi olduğu “Şehrazat” isimli yat, Bodrum’a demir attı. Alman tersanesi Lürssen tarafından inşa edilen 140 metrelik Şehrazat, dünyanın en büyük süper yatlarından biri.

Ağustos ortasında, yine Lürssen tarafından inşa edilen 136 metrelik Flying Fox süper yatı, Bodrum açıklarında görüntülendi.

ABD’li girişimci Amazon şirketinin tepe yöneticisi Jeff Bezos’a ait olduğu söylenen yatın şu an kiralık olduğu biliniyor.

Haftada tahmini 4 milyon dolara mal olan Flying Fox’un dünyada kiralanabilecek en büyük yat olduğu söyleniyor.

Raporda ayrıca aralarında Leonid Mikhelson’un 85 metrelik “Pasifik” ve Andrey Skoch’un 99 metrelik “Madame Gu” yatının da olduğu Rus yatlarının yine Türk denizlerine demir attığı bilgisi yer alıyor.

Saygın yatları ağırlayan ve zengin misafirleri cezbeden Bodrum, uluslararası üst düzey yatçılık merkezi olarak öne çıkıyor.

Londra yat kiralama ve yönetim şirketi Burgess’te çalışan Bianca Nestor, Akdeniz’de Covid-19’den dolayı getirilen kısıtlamaların Türkiye’yi zengin yatçıların gözdesi haline getirdiğini söylüyor: “Uzun yaz periyodunun yanı sıra bu Akdeniz mücevheri ülke, uluslararası ziyaretçilerine eşsiz hazineler sunuyor. Kıyı boyunca uzanan olağanüstü plaj, gece kulübü ve restoranlara sahip. Kristal berraklığındaki suyu ve küçük kasabaları ile dikkat çekiyor. Her kasaba ve adanın kendi özgü bir cazibesi ve tarihle dolu güzelliği var”

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.