enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Su altı aracıyla Yunanistan’a kaçmaya çalışan FETÖ üyeleri yakalandı

Su altı aracıyla Yunanistan’a kaçmaya çalışan FETÖ üyeleri yakalandı
01.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / TSK’dan ihraç edilen ve Aydın’dan Yunanistan’a su altı aracı ile kaçma girişiminde bulunan 3 FETÖ şüphelisi yakalandı. Şüphelilerden 2’si tutuklandı.

Mustafa Kemal Atatürkİstanbul’dan Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı mahallesine 4 gün önce giden ve TSK’dan ihraç edilen FETÖ üyesi 3 üsteğmen, bölgede keşif yaptı.

FETÖ üyesi O.Y., E.G. ve F.K., “sea scooter” olarak tabir edilen su altı aracı ile yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçmak istedi. Kaçmak için kullandıkları aracın şarjının Sisam Adası yakınlarında bitmesi nedeniyle 3 şüphelinin yüzerek adaya çıktığı öğrenildi.

Sisam Adası’nda Yunanistan unsurlarınca yakalanan FETÖ şüphelileri, lastik bot ile Türk kara sularına geri itildi. Kuşadası Sahil Güvenlik ekipleri, Güzelçamlı Mahallesi açıklarında O.Y., E.G. ve F.K.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kuşadası Adliyesine sevk edilen 3 şüpheliden O.Y. ve E.G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, F.K. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bölgede keşif amaçlı kamp yapmışlar

Şüphelilerin ifadesinde, yurt dışına kaçma girişiminden 4 gün önce bölgeyi keşif amaçlı Güzelçamlı Mahallesi’nde kamp yaptıkları, İstanbul´dan beraberinde getirdikleri su altı scooter’larıyla denize açıldıkları, Samos Adası´na kısa bir mesafe kala aracın şarjının bittiği ve yüzerek adaya çıktıklarını söylediği öğrenildi.

Burada Yunanistan güçleri tarafından fark edilen örgüt üyelerinin, lastik bota bindirilerek Türk kara sularına geri itildikleri belirtildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Ekim 2021] 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.