enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:34 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:28 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:20 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:14 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:13 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Strobl: Karantinayı bozan pozitif kişiler hastaneye kapatılmalı

Strobl: Karantinayı bozan pozitif kişiler hastaneye kapatılmalı
02.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Baden-Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanı Thomas Strobl koronavirüs taşıyan ve karantina kurallarını ihlal eden kişilerin hastaneye kapatılmasını savundu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / EC,ET)ye dayandırdığı habere göre, Baden-Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanı Thomas Strobl, karantina kurallarını ihlal edenlerin hastaneye kapatılmasını savundu. Funke Medya Grubu’na bağlı gazetelere bir açıklama yapan Strobl, “Karantinayı bozan dik kafalı kişiler, eğer diğer tüm araçlar akıllarını başlarına getirmiyorsa, kapalı bir hastanede tecrit altına alınmalılar” dedi. Strobl bu tür bir uygulamanın ancak mahkeme kararıyla hayata geçebileceğini söyledi.

Kimi tekil durumlar için bunun geçerli olması gerektiğini savunan Strobl, uygulamanın koronavirüs taşıyan ve hastalığı yayma tehlikesi bulunan kişiler için ve birkaç gün ile sınırlı tutulması gerektiğini ifade etti.

Strobl, “Dik kafalı, anlayışsız, para cezasından etkilenmeyen, karantinayı bozan ve böylece potansiyel olarak öldürücü bir hastalığı başkalarına bulaştırmayı bilinçli olarak göze alan kişilere doğru yaklaşım budur” dedi.

Baden-Württemberg bu yıl Almanya’da düzenli olarak yapılan, eyaletlerin içişleri bakanları konferansının dönem başkanlığını üstlendi. Strobl dönem başkanlığı sırasında organize suçla mücadele ile bilgisayar ve internet suçlarıyla mücadelenin öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Thüringen’de dönem başkanlık devir teslimi sırasında konuşan Strobl, sanal suçlarla mücadelenin “eyaletleri ve resmi makamları aşan bir yaklaşım” gerektirdiğini vurguladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Şubat  2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.