enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
08:32 CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti
08:02 Dronlar ve Füzelerle Değişen Muharebe Dinamikleri
07:49 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
07:01 Medeniyetler Çatışması, Batı Karşıtlığı ve İslamcılığın Yeniden İnşası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Stoltenberg: Kimyasal silah kullanımının sonuçları çok ağır olur

Stoltenberg: Kimyasal silah kullanımının sonuçları çok ağır olur
24.03.2022
A+
A-

BRÜKSEL – TÜHA HABER / NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşında kimyasal silah kullanımının sonuçlarının çok ağır olacağını söyledi.

Stoltenberg, NATO toplantısı saat kaçta, NATO liderler zirvesi başladı mı? Gözler NATO zirvesinde! - Gündem Haberleribugün düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde basın açıklaması yaptı.

Bugünki zirvede, ittifakın doğu kanadındaki askeri varlığında artışa ilişkin konuların görüşüleceğini belirten Stoltenberg, “Son haftalar içerisinde gerçekten çok yüksek miktarda muharip gücümüzü NATO’nun doğu sınırlarına getirdik.” dedi.

Rusya’nın saldırganlığına karşı Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Stoltenberg, Ukrayna’ya askeri desteğin yanı sıra ekonomik yardımın da yapıldığını söyledi.

Kimyasal silah meselesi

NATO Genel Sekreteri, gündemdeki kimyasal silah kullanımı meselesine dair, “Kimyasal silahların kullanımı, her şekliyle çatışmanın gidişatını değiştirir. Kimyasal silah kullanımının sonuçları çok ağır olur.” dedi.

Saldırıların Ukrayna sınırlarını aşmaması gerektiğini belirten Stoltenberg, “Ukrayna’da şu anda yaşananlar gerçekten çok korkunç. Bu yüzden NATO olarak elimizden gelen desteği veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın NATO üyeliği

Ukrayna’nın ittifaka üye olup olmayacağına ilişkin Stoltenberg, “Ukrayna’nın meşru müdafaası bizim için de önemli ama üyelik gündemde değil.” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.