enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Steinmeier: Almanya göçmen kökenli bir ülke oldu

Steinmeier: Almanya göçmen kökenli bir ülke oldu
29.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya’nın “göçmen kökenli bir ülke” haline geldiğini söyledi. 

Mustafa Kemal Atatürk

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 30 Ekim 1961 tarihinde Türkiye ile Batı Almanya arasında imzalanan işgücü anlaşmasının 60’ıncı yıldönümü sebebiyle Essen’deki bir fotoğraf sergisine katıldı.

“Almanya’nın yıllar içinde göçmen kökenli bir ülke haline geldiğini” söyleyen Steinmeier göçün Almanya’yı daha çeşitli ve açık bir ülkeye dönüştürdüğü belirtti.

Steinmeier

Steinmeier

Steinmeier’in Essen’de gezdiği sergi, fotoğrafçı Ergun Çağatay’ın (1937-2018) birinci ve ikinci nesil “misafir işçilerin” çalışma ve özel hayatını yansıtan fotoğraflarından oluşuyor. Çağatay 1990’da Almanya’nın birçok kentini dolaşarak Türkiyelileri iş ve ev hallerini fotoğraflamıştı.

“Bu sergide güzelleme yapılacak şeyler olmadığını öğrenmek mümkün” diyen Steinmeier, Almanya’ya gelen ilk nesil göçmen işçiler açısından koşulların zor olduğunu söyledi. Steinmeier Almanya’nın “göç aldığı gerçeğini kabullenmekte zorlandığını” da fotoğraflardan öğrenmenin mümkün olduğunu belirtti.

Eşi Elke Büdenbender ile sergiyi gezen Steinmeier eski maden işçisi Osman Cinkılıç ile de bir araya geldi. Çağatay’ın 1990 yılında Cinkılıç ve ailesini Duisburg-Walsum’da çektiği fotoğraf da “Biz buralıyız” adlı sergide yer alan fotoğraflar arasında. 1972 yılında 16 yaşında Almanya’ya gelen Cinkılıç 33 yıl yeraltında çalıştı. Steinmeier Cinkılıç ile buluşmasından “son derece etkilendiğini” söyledi.

Ergun Çağatay'ın fotoğraflarından

Ergun Çağatay’ın fotoğraflarından

Sergi 31 Ekim tarihine kadar Ruhr Müzesi’nde gezilebilecek ve ardından Hamburg ve Berlin’de de düzenlenecek.

Steinmeier dün ayrıca Bochum’da da Türkiyemspor Bochum spor kulübünü ziyaret ederek kulüp yöneticiler, antrenörler ve futbolcularla bir araya geldi.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.