enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şoygu: Sadece Ukrayna’yla değil, kolektif Batı’yla savaşıyoruz

Şoygu: Sadece Ukrayna’yla değil, kolektif Batı’yla savaşıyoruz
23.09.2022
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferbelik ilanından sonra açıklamalarda bulunan Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın sadece Ukrayna’yla değil, kolektif Batı’yla savaştığını vurguladı.

Yaklaşık 70 askeri uydu ve 200 sivil uydu dahil tüm NATO uydu grubunun Ukrayna’nın çıkarları için kullanıldığını belirten Şoygu, Kiev’de de Batı askeri komutanlığının, 150’den fazla askeri uzmanın fiilen görev yaptığını kaydetti.
Bakan, kısmi seferberliğe tabi olacak kişilerin sadece ‘askerlik yapmış, özel askeri eğitimden geçmiş ya da askeri deneyimi olan kişiler’ olacağını söyledi.
Kısmi seferberlik sırasında göreve çağrılabileceklerin sadece yüzde 1’inin cepheye gönderileceğini kaydeden Şoygu, Ukrayna’ya ilişkin kısmi seferberlikte görevlendirileceklerin öncesinde hazırlık için askeri eğitimden geçireceklerini belirtti.
Öte yandan Şoygu, Rusya ordusunun Ukrayna’da özel askeri operasyon esnasında 5 bin 937 askerini kaybettiğini duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da verilen kayıplarla ilgili son olarak mart sonunda açıklama yapmış, o dönem 1351 Rus askerin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Rusya’da 300 bin asker silah altına alınacak

Rusya’da silah altına alınacak yedek asker kaynağını tamamıyla kullanmayacaklarına, Ukrayna nedeniyle ilan edilen kısmi seferberlik döneminde sadece 300 bin yedek askerin görevlendirileceğini kaydetti.
Şoygu, Rusya’da istenmesi halinde göreve çağrılabilecek 25 milyona yakın yedek asker bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Ukrayna’nın kaybı 61 bin 207

Öte yandan Şoygu, Ukrayna ordusunun operasyon sırasında ordusunun yarısını kaybettiğini ifade ederek kayıplarının 61 bin 207 olduğu vurguladı. Ayrıca Rusya Savunma Bakanı, Ukrayna’da şu anda sadece ‘binden biraz fazla’ paralı asker kaldığını ve ülkedeki çatışmalarda 2 binden fazla yabancı paralı askerin öldüğünü belirtti.
Bakan, kısmi seferberlik kapsamında ‘askeri okul öğrencilerinin ya da zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olanların silah altına asla alınmayacaklarını’ kaydetti.

‘150 Batılı askeri uzman sürekli olarak Kiev’de’

Şoygu, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya ‘çok büyük miktarlarda silah gönderdiğini’ ve Ukrayna güçlerinin de Batı yapımı silahları giderek daha sık sivillere karşı kullandığını belirtti. Rusya Savunma Bakanı, 150 Batılı askeri uzmanın sürekli olarak Kiev’de bulunduğunu ifade ederek, “Bu, fiilen komuta etmektir” dedi.
Bununla birlikte Şoygu, ‘kısmi seferberliğin her şeyden önce, Rusya güçlerinin kurtardıkları topraklardaki bin kilometrelik temas hattında kontrol sağlamak için gerekli olduğunu’ ifade etti.
Rusya Savunma Bakanı, Ukrayna güçlerine doğrudan başkent Kiev’den danışmanlık yapan Batılı askeri uzmanlara ilişkin, Buraya giden son grup, eski ve hala görevdeki askerlerden oluşuyor. Kiev’de fiilen tam bir komuta merkezleri bulunuyor. Her şeyi ve tüm operasyonları yöneten bir Batı karargahından bahsediyorum ifadelerini kullandı.
Kısmi seferberlik için silah altına alınacakların nasıl belirleneceğiyle ilgili detayları aktaran Şoygu, şöyle devam etti: Bunlar (silah altına alınacak olanlar), yaşamlarında orduyla ilgili bir şey görmemiş veyahut duymamış insanlar içinden seçilmeyecek. Geçmişte askerlik yapmış, şu an orduya gerekli olan askeri uzmanlığa sahip ve savaş deneyimi olan insanlar olacak.”
Şoygu, silah altına alınacak askerlerin belirlenmeleri ardından eğitimden geçireceklerini, askeri birimler arasında koordinasyon sağlanacağını, ancak bundan sonra kendilerine verilecek görevleri yerine getirmeleri için cepheye gönderileceklerini belirtti.(Sputniknews)

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.