enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Son 7 ayda 59 bin düzensiz göçmen sınır dışı edildi

Son 7 ayda 59 bin düzensiz göçmen sınır dışı edildi
31.07.2022
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

ANKARA – TÜHA HABER / Türkiye genelinde yılın ilk 7 ayında 59 bin 40 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Geçen senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında sınır dışı sayısında yüzde 136 artış oldu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, İçişleri Bakanlığı İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, kaçak göçle mücadele aralıksız devam ederken, geçen yıl doğu ve güney illerinden toplam 451bin 96 kaçak göçmenin ülkeye girişi engellendi.

Bu yıl ise Türkiye’ye girişi engellenen kaçak göçmen sayısı 183 bin 934 olarak gerçekleşti.

Kaçak göçle mücadele kapsamında yapılan denetimler ve operasyonlar sonucunda, 2021’de yasa dışı yollardan ülkeye giriş yapan 162 bin 996 kaçak göçmen yakalanırken, 2022’de ise bugüne kadar yakalanan kaçak göçmen sayısı 156 bin167’ye ulaştı. Bu sayı mükerrerlikten arındırıldığında ise 32 bin 430 olarak kayıtlara geçti.

Balkan Ninnisi7 ayda 146 özel uçak seferi düzenlendi

Bu yılın ilk 7 ayında Afganistan’a 144 özel uçak seferi düzenlendi. Bu uçuşlarla 26 bin 309 ve tarifeli uçuşlarla da 9 bin 419 olmak üzere toplam 35 bin 728 Afganistan vatandaşının ülkesine dönüşü sağlandı. Aynı dönemde Pakistan’a düzenlenen 2 özel uçak seferi ve tarifeli uçuşlarla toplam 7 bin 214 kaçak göçmen güvenli bir şekilde ülkesine gönderildi.

Yine bu yılın ilk 7 ayında 59 bin 40 kaçak göçmen sınır dışı edildi. Geçen senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında sınır dışı sayısında yüzde 136 artış oldu.

2016’dan bu yana sınır dışı edilen kaçak göçmen sayısı ise 358 bin 736 olarak gerçekleşti. Terke davet edilip çıkış yapanlarla birlikte bu sayı 386 bin 564’e ulaştı.

Geri gönderme merkezi kapasiteleri 20 bine yükseltildi

Geri gönderme merkezi kapasiteleri 20 bine yükseltildi. Sınır dışı etme ve geri gönderme merkezleri işlemleriyle Türkiye, Avrupa ülkelerini geride bıraktı. Bu merkezlerde 93 farklı uyruktan 17 bin 942 yabancının idari gözetim altında sınır dışı işlemleri devam ederken, bunlardan 6 bin 945’i Afganistan, 4 bin 511’i Pakistan ve 6 bin 486’sı da diğer uyruklardan oluşuyor.

Gönüllü geri dönüş sayısında artış devam ederken, bugüne kadar Türkiye’den 514 bin 358 Suriyeli gönüllü geri dönüş kapsamında ülkesine döndü. Son 6 yıl içerisinde 697 bin 394 yabancı Avrupa’ya geçti.

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.