enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Solingen kurbanları, Filibe’de toprağa verildi!

Solingen kurbanları, Filibe’de toprağa verildi!
05.04.2024
A+
A-

Almanya’nın Solingen’de şehrinde katledilen Bulgaristan Türkü 4 soydaşımızın cenazeleri Bulgaristan’ın Filibe Şehri yakınlarında Köstek köyünde toprağa verildi.

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

Almanya’nın Solingen’de şehrinde katledilen Bulgaristan Türkü 4 soydaşımızın cenazeleri Bulgaristan’ın Filibe Şehri yakınlarında Köstek köyünde toprağa verildi. Gazeteci Ahmet Özay, Solingen’de katledilen Bulgaristan Türkü dört soydaşımız Ismail, Kıymet Gizem ve Elis Zhilov’un bugün, cenaze namazlarının kılınmasının ardından köylerinde toprağa verildiğini bildirdi.

Düsseldorf-İstanbul Türk Hava Yolları seferiyle Türkiye’ye getirilen aileler, Diyanet İşleri Başkanlığına ait cenaze aracı ile Bulgaristan’ın Filibe şehrine getirildi. Burada Filibe Müftülüğü tarafından düzenlenen merasim ile cenaze aracından alınan İsmail, Kıymet, Gizem ve Elis’in cenazeleri Köstek köyü mezarlığına kadar eller üzerinde taşındı. Almanya’da ve Bulgaristan’da Türk toplumunu büyük bir acıya boğan kundaklama kurabanlarının cenazelerinin köye girmesi ile dramatik anlar yaşandı. Kılınan cenaze namazı ve okunan duaların ardından cenazeler köy mezarlığına defnedildi.

Öte yandan Almanya’da yapılan cenaze törenine Alman ve Bulgar makamlarının temsilci göndermemesi büyük tepkilere neden oldu.

AVUKAT ERDAL: OLAYIN MAHALLİ NİTELİĞİ YİTTİ

1993 yılından yaşanan Solingen kundaklama olayının avukatlarından Adnan Menderes Erdal olayın mahalli niteliğinin yittiğine işaret ederek, ‘’Yakılan evde oturanların tamamı yabancı. Almanya, Bulgaristan ve Türkiye Cumhuriyeti resmi makamları, milletvekilleri yangın sürecine ilişkin girişimlerde bulundu. Olay uluslararası nitelik kazandı. Bu nedenle yangın yerel olma niteliğini yitirdiği gibi tüm Almanya ve Alman devleti için artık bir anlam arz ediyor. Solingen’de Bulgaristan vatandaşı 4 soydaşımızın yaşamını yitirdiği kundaklamanın soruşturmasını Karlsruhe Alman Federal Başsavcılığı artık üstlenmeli’’ dedi.

YAŞANAN FACİA 1993 YILINDA YAŞANANLARI HATIRLATTI

Yürek burkan olay, 1993’te Solingen’de aynı şekilde kundaklama sonucu yangına kurban giden Genç ailesini akıllara getirdi. Wuppertal Savcılığı yangına ilişkin ön raporun hazırlandığını duyurdu. Rapora göre kundaklama sonucu çıkan yangın, bodrum katında başlayarak çatıya kadar sıçradı.

SOLİNGEN FACİASI’NDA NELER OLDU?

Almanya’nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993’te korkunç bir olay yaşandı. 1970’li yıllarda Almanya’ya çalışmak üzere Türkiye’den gelen Genç ailesi gece yarısı kaldıkları 3 katlı müstakil evde ateşle uyandı. Bir grup ırkçı tarafından evi ateşe verilen Genç ailesinden 5 kişi hayatını kaybetti.

Evden sağ çıkan Kamil ve Mevlüde Genç çiftinin 2 kardeşi, 2 kızı ve 1 yeğeni çığlıklarla can verdi. Irkçı saldırının hedefi olan; 28 yaşındaki Gürsün İnce, 19 yaşındaki Hatice Genç, 12 yaşındaki Gülistan Öztürk, 9 yaşındaki Hülya Genç ve 5 yaşındaki Saime Genç’in yüreklerdeki acısı halen taze.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.