enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sol Parti ve Yeşiller’den Merkel’e çağrı

Sol Parti ve Yeşiller’den Merkel’e çağrı
17.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da muhalefet partileri Başbakan Merkel’den Türkiye temaslarında siyasi tutukluların durumunu gündeme getirmesini istedi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da muhalefette olan partilerden Sol Parti ve Yeşiller, Başbakan Angela Merkel’den Türkiye ziyaretinde siyasi tutukluların durumunu gündeme getirmesini istedi.

Sol Parti Eş Genel Başkanı Susanne Hennig-Wellsow

Sol Parti Eş Genel Başkanı Susanne Hennig-Wellsow

Sol Parti Eş Genel Başkanı Susanne Hennig-Wellsow AFP‘ye yaptığı açıklamada tutuklu HDP’li siyasetçileri kast ederek “Angela Merkel’in görev süresinin sonunda nihayet bir kez olsun açık ve seçik bir biçimde Türkiye’de soruşturmalara maruz kalan demokratik muhalefet için çaba göstermesini çok arzu ediyorum” dedi.

Hennig-Wellsow, Merkel’in ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmasında “yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde Türkiye’de tutuklu Alman vatandaşlarının serbest bırakılması için çaba göstermesini” istedi.

Özdemir’den Merkel’e çağrı

Yeşiller Milletvekili Cem Özdemir de Merkel’den temaslarında net ifadeler kullanmasını istedi. Merkel’in “Erdoğan’ın otoriter hükümdar şovunun” bir parçası olmaması gerektiğini söyleyen Özdemir Almanya Başbakanı’nın “Erdoğan’ın zindanlarında çürüyen insanların serbest bırakılmasını talep etmesi gerektiğini belirtti.

Yeşiller partisi milletvekili Cem Özdemir

Yeşiller partisi milletvekili Cem Özdemir

Özdemir Bochumlu Mahmut Güneş gibi Alman vatandaşlarının da cezaevinde olduğunu söyledi. Almanya’da gastronomi alanında faaliyet gösteren Kürt kökenli Mahmut Güneş, sosyal medya paylaşımlarında “terör örgütü propagandası” yaptığı gerekçesiyle Salı günü Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada iki yıl on ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Güneş, Ağustos ayı başında Kayseri’de gözaltına alınarak, tutuklanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı’nın Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de tutuklu Alman vatandaşlarının sayısı 10’dan fazla.

Merkel’in İstanbul ziyaretinde sivil toplum temsilcileri, insan hakları örgütleri ve diğer partilerin temsilcileriyle görüşüp görüşmeyeceği merak konusu olmuştu.

DW Türkçe’nin bu konudaki sorunu yanıtlayan Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Merkel’in ziyaretinde sadece Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüşmesine odaklandığını söylemişti.

Sebert bununla birlikte “vatandaşlık hakları, sivil topluma yaklaşım ve bu konu başlığı altına alınabilecek her şeyin her zaman Başbakan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da Federal Hükümet temsilcilerinin Türk hükümeti temsilcileriyle buluşmalarında gündem maddesi olduğunu” belirtmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.