enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:23 Bakan Uraloğlu, “Ülkemiz, sadece fiziki yolları birleştiren bir ülke değil, aynı zamanda güveni ve sürdürülebilirliği inşa eden bir ortaktır.”
23:04 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den, Türk Kara Kuvvetlerinin 2 bin 234’üncü kuruluş yıl dönümü mesajı
22:42 İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Avrupa ülkelerine, İsrail’in saldırganlığına karşı sorumlu ve adil bir tutum sergileme çağrısında bulundu.
18:32 CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti
14:26 Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde yeni dönem mi?
11:15 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Kamuda Yüzde 15 Tasarruf Yapacağını Vadeden AKP Harcamaları Yüzde 64 Artırdı!”
10:59 Hollanda’da geçici hükûmetin kararı, yaklaşık 17 bin başvurunun askıya alınmasına yol açtı
10:32 Roche Türkiye’nin Klinik Araştırmalar ve Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Destek Ünitesi açıldı…
10:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığı iddia edilen sözleri ile ilgili tutuklanan Gazeteci Fatih Altaylı Silivri’den mektup gönderdi.
07:00 Hürmüz Boğazı’nın kapanması Türkiye’yi etkiler mi?
01:24 Dünya’dan Gelişmeler! Kısa kısa!
00:50 TURKSE HARINGPARTIJ IN AMERSFOORT: TURKSE EN NEDERLANDSE ZAKENWERELD KOMEN SAMEN
00:47 Eğitimde fırsat eşitliği için bir Cumhuriyet mirası: Türk Eğitim Derneği
00:44 Göçmen karşıtlığında Türkiye ilk sırada
00:41 Kartepeli Gençlerden İngilizce Tiyatro Oyunu
00:30 Bu Sadece Bir Sağlık Sorunu Değil, Ulusal Güvenlik Meselesidir!
00:19 Nizip Vergi Dairesi’nden NTO’ya istişare ziyareti
00:18 CHP kurultay davası: Kılıçdaroğlu geri mi dönüyor?
00:09 KADEM Kocaeli’den Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyelerine Yönelik Eğitim
00:08 Trump diplomasisi: Övgü ve sessizlik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sokak hayvanları için, yem ve su bırakılacak

Sokak hayvanları için, yem ve su bırakılacak
07.04.2020
A+
A-
Benim Adım Melek banner
TÜHA HABER / İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için 81 ile yeni bir genelge gönderdi. Tespit edilen noktalara düzenli olarak yem ve su bırakılması istendi.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için yeni bir genelge daha gönderdi.

İçişleri Bakanlığı valiliklere gönderdiği genelgede, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla bugüne kadar birçok tedbir alındığı belirtildi.

Sosyal izolasyonu büyük oranda tesis eden bu tedbirlerle insanların toplu olarak bulundukları alanlar kontrol altına alındığı, bu amaçla lokanta, restoran, kafeterya gibi yiyecek içecek servisi yapılan yerlerde de geçici olarak kısıtlamalara gidildiği ifade edildi.

Sıcak havalarda sokak hayvanları için neler yapabiliriz ...

Sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor

Öte yandan koronavirüs salgını sadece insan hayatını değil sokak hayvanlarının da hayatını olumsuz etkilediği belirtilen genelgede, sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla gündelik yaşamın olağan koşullarının değişmesi ve yiyecek içecek servisi yapılan yerlerin tüketim kapasitesinin düşmesi nedeniyle başta hayvan barınakları olmak üzere artık yiyeceklerden beslenen sokak hayvanları açısından yiyecek bulma zorluğu ortaya çıktığı ifade edildi.

Sokak hayvanları da doysun! - QBLOG

81 ile genelge gönderildi

Genelgede, vali/kaymakamlılar ile yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon sağlanarak, bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanabilecek olan sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Yiyecek ve su bırakılacak

Buna göre, başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılacak. İhtiyaç duyulan alanların dezenfekte edilecek, vatandaşların da bu konudaki hassasiyetlerinin arttırılacak.

Bakanlık, vali ve kaymakamlardan söz konusu tedbirler çerçevesinde yerel yönetimler, tarım ve orman il müdürlükleri ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde gerekli planlama, koordinasyon ve uygulamanın eksiksiz şekilde yerine getirilmesi istedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Nisan 2020]

Seksenler_2019 banner
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.