enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:33 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:32 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:29 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:26 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:15 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:06 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SOHR: Esed’in fotoğrafını karalayan 9 yaşındaki bir çocuk dövüldü ve gözaltına alındı

SOHR: Esed’in fotoğrafını karalayan 9 yaşındaki bir çocuk dövüldü ve gözaltına alındı
11.03.2024
A+
A-

Suriye rejimine bağlı güvenlik güçleri, Humus’un batı kırsalındaki Marc el-Kata köyünde, Devlet Başkanı Beşşar Esed’in ‘fotoğrafını karaladığı’ suçlamasıyla, dördüncü sınıfta okuyan dokuz yaşındaki bir çocuğu gözaltına aldı.

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı haberine göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), okul müdürünün, Esed’in sosyal bilgiler kitabında bulunan fotoğrafını karalayan çocuğa saldırıp dövdüğünü bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın Suriye medyasından aktardığı habere göre olay geçtiğimiz Perşembe günü meydana gelirken, şu ana kadar çocuğun akıbeti bilinmiyor.

Olayla ilgili Suriye güvenlik güçlerinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

SOHR Direktörü Rami Abdurrahman bugün yaptığı açıklamada, “Dokuz yaşındaki bir çocuk, sırf ders kitaplarından birinde bulunan Esed fotoğrafını karaladı diye dövülüp gözaltına alınmamalı. Okul müdürü olayla ilgilenmek yerine işkence yaptı ve güvenliğe başvurarak çocuğun gözaltına alınmasını sağladı” dedi.

Abdurrahman, “Geçen yıl işkence sonucu ölen 53 çocuk gibi bu çocuğun akıbetinin de gözaltı ve işkence altında ölmek olmasından korkuyoruz. 2011 yılında Dera’daki çocukların gözaltına alındığı döneme döndük. Çocuğun ailesinin, serbest bırakılması için itirazda bulunması gerekiyor” diye ekledi.

Şubat 2011’de, Dera’daki çocuklar, Tunus ve Mısır’daki ayaklanmalara atıfta bulunarak, bir okulun duvarına ‘Sıra sende doktor’ (Esed göz doktoru) yazdı.

Bu çocuklar daha sonra okul müdürünün şikayeti üzerine gözaltına alındı ve gözaltı operasyonları aynı ayın 26’sına kadar devam etti.

Suriye’deki savaş, Şam’ın hükümet karşıtı protestoları bastırmasının ardından Mart 2011’de patlak vermesinden bu yana yarım milyondan fazla insanın hayatına mal oldu ve milyonlarca insanı yerinden etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.