enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Siyasetin gündemi yeni anayasa

Siyasetin gündemi yeni anayasa
08.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yeni anayasa” çağrısı siyasetin gündeminde. Yeni haftada hem Cumhur İttifakı hem de muhalefet yol haritasını belirlemek için yetkili kurullarını toplayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yeni anayasa” çağrısı günlerdir Ankara’nın gündeminden düşmüyor. Partilerin yaptığı anayasa çalışmaları artık açık açık dillendiriliyor.

Bu kapsamda, geçen hafta liderlerin ziyaret trafiği hız kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ile bir araya geldi. Bahçeli, yeni anayasa önerisine destek verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi ziyaretinde “yeni anayasaya ihtiyaç var” dedi. Ancak “parlamenter sistem” şerhi koydu.

İyi Parti’de ise Genel Başkan Meral Akşener, Deva Partisi Genel Başkanı’nı kabul etti. Akşener, yeni anayasa için kapıyı tamamen kapatmadı, çekincelerini sıraladı.

Akşener, “Sıfırdan yapma gibi bir iddia ise o zaman ikinci Cumhuriyet’in kuruluşu anlamı taşır ki cevabını almamız lazım. Neye tekabül ettiğine dair bir durum yok.” dedi.

Partilerin yetkili kurulları toplanacak

Yeni haftada da siyasetin en önemli gündem maddesi anayasa olacak. AK Parti çalışmaların ilk bölümünü Cumhur İttifakı ile yürütecek. Konu, Merkez Yürütme Kurulu toplantısında enine boyuna masaya yatırılacak.

MHP’de, Merkez Yönetim ve Merkez Disiplin Kurulları Müşterek Toplantısı’nda anayasa ele alınacak.

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nu topluyor. Toplantıda, yeni anayasa sürecindeki yol haritası burada belirlenecek.

Saadet Partisi, anayasa konusunda hazırladığı taslağı açıklayacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Şubat  2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.