enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘‘Sinovac’ın 3. Dozu Antikor Sayısını Arttırıyor’’

‘‘Sinovac’ın 3. Dozu Antikor Sayısını Arttırıyor’’
30.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yeni bir araştırmaya göre Sinovac firmasının Corona virüsü aşısının oluşturduğu antikorlar ikinci dozdan yaklaşık altı ay sonra çok düşük seviyeye iniyor, yapılan üçüncü bir doz ise antikorları önemli ölçüde arttırmaya yardım ediyor.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Reuters’den aktardığı haberine göre, Çinli araştırmacılar bulguları 18-59 yaş arasındaki sağlıklı kişilerden aldıkları kan örneklerinden elde etti. Geçtiğimiz Pazar günü yayınlanan makale henüz hakem kurulundan geçmedi.

Çalışmaya göre iki veya dört hafta arayla iki doz aşı olan katılımcılar arasında, sırasıyla sadece yüzde 16,9 ve yüzde 35,2’sinin, ikinci dozdan altı ay sonra araştırmacıların tespit edilebilir bir eşik seviyesi olarak kabul ettiği seviyenin üzerinde antikora sahip olduğu görüldü.

Bu sonuçlar, her biri 50’den fazla katılımcıyı içeren iki gruptan elde edilen verilere dayanırken, çalışmada toplam 540 katılımcıya üçüncü doz aşı veya plasebo verildi.

Araştırmacılar antikorlardaki azalmanın aşının etkinliğine nasıl etki ettiğinin belirsiz olduğunu söyledi. Öte yandan bilimadamları hastalığın önlenmesi için gereken antikor eşiğini de henüz belirleyebilmiş değil.

Çalışmada kısa ve orta vadede daha fazla kişinin Sinovac şirketi tarafından üretilen CoronaVac adlı aşının her iki dozunu da tamamlamalarını sağlamanın öncelikli olması gerektiği belirtildi.

Endonezya ve Tayland, Delta varyantı kaygılarının ardından Sinovac’ın iki doz aşısıyla aşılanmış kişilere Moderna ve Pfizer’in elçi-RNA aşılarından üçüncü bir doz yapılması kararını aldı.

Türkiye de Sinovac’ın aşısından iki doz olanlara üçüncü bir doz yine Sinovac ya da Pfizer/BioNTech’in elçi-RNA aşısını uygulamaya başladı.

Haziran sonuna kadar Sinovac 1 milyardan fazla doz aşı dağıtarak Çin, Brezilya, Endonezya ve Şili’nin önemli aşı tedarikçisi haline geldi.

Çalışma ayrıca ikinci dozdan yaklaşık altı ay sonra sonra üçüncü doz Sinovac aşısı olanların aşıdan 28 gün sonra ikinci dozdan dört hafta sonra görülenden 3-5 kat daha fazla antikor ürettiklerini ortaya koydu.

Araştırmacılar çalışmanın antikorların daha bulaşıcı varyantlara karşı etkisini ise test etmediğine dikkat çekti. Üçüncü bir dozdan sonra oluşan antikorların dayanıklılık süresinin ölçülmesi için daha fazla araştırma yapılması gerektiği belirtildi.

Çalışma Jiangsu eyaleti salgın hastalıkları kontrol yetkilileri, Sinovac şirketi ve diğer Çinli kurumlar tarafından yapıldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.