enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SGK memurlarının en yoğun günü

SGK memurlarının en yoğun günü
30.12.2022
A+
A-

EYT açıklamasının ardından kimi e-Devlet’ten emeklilik yılını kontrol etti kimi SGK Müdürlükleri’ne akın etti. Vatandaşlar, birçok ildeki SGK önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kurumda görevli memurlar, insan, dosya ve soru yağmuruna maruz kaldı. TRT Haber, yoğunluğu SGK çalışanlarının çerçevesinden gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin Beştepe’de yapılan toplantı sonrası açıklama yaptı.

Düzenleme kapsamında herhangi bir yaş sınırı olmayacağını, bu düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağını söyledi.

Açıklamanın ardından, bazı vatandaşlar emeklilik durumunu e-Devlet’ten öğrenmek istedi, bazıları da SGK Müdürlükleri’ne akın etti. Kurum binaları, emeklilik dilekçesi vermek, askerlik ve doğum borçlanmasını ödemek ve prim birleştirmek için gelenlerin yanında soru sormak isteyenlerle de doldu.

SGK memurları nefes bile alamadı

SGK çalışanları, yoğunluktan kafalarını kaldıramadı. Yemek, hatta su molası bile veremediler. Kalabalık, onlar daha varmadan binalarının önüne birikmişti bile.

SGK memurlarının yorgunluğu yüzlerinden okunabiliyordu. Yine de heyecanlı vatandaşları cevapsız bırakmamaya işlemlerini yapmaya çalıştılar.

Memurlara en çok da “Emekli olabiliyor muyum, hakkım var mı?” sorusu soruldu. Merak edilen diğer soru ise borçlanmalarla emekli olabilme durumuydu.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Aralık 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.