enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SETA’dan 15 Temmuz’a İlişkin Yedinci Kitap: “15 Temmuz Sonrası Türkiye”

SETA’dan 15 Temmuz’a İlişkin Yedinci Kitap: “15 Temmuz Sonrası Türkiye”
07.07.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin hazırladığı yedinci kitabında, o tarihten sonra Türkiye’de meydana gelen gelişmeleri ve değişimleri ele aldı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘SETA’nın İnternet Sitesi’nden aktardığı haberinde, SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, darbe girişiminin altıncı yılında hazırladıkları “15 Temmuz Sonrası Türkiye” adlı kitaba ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Kitabın amacının 15 Temmuz gecesindeki darbe girişiminin bastırılması ve Türk milletinin ortaya koyduğu destansı hikayeyi anlatmak olduğunu belirten Duran, Türk milletinin o gece ülkenin geleceğine darbecilerin değil, milletin karar vereceğini ortaya koyduğunu söyledi.

Türkiye’nin 15 Temmuz’da önemli değişim yaşadığını belirten Duran, o gece gösterilen başarıdan sonra FETÖ’cü darbecilerin yargılandığını, sonrasında ise Türkiye’de asker sivil ilişkileri yeniden yazılarak cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğini anlattı.

“Bir bilinç oluşturmak gerekiyordu”

Burhanettin Duran, “FETÖ’cü ve darbecilerin tümüyle Türk tarihinden silinemediğini görmek lazım. Bunun için bir toplumsal sosyalleşme, bir hafıza, bir bilinç oluşturmak gerekiyordu. Biz de akademik anlamda 15 Temmuz sonrası Türkiye’yi, nelerin yapıldığını, nelerin yapılamadığını, nelerin yapılması gerektiğini, FETÖ ve darbecilerle mücadelenin devam eden bir süreç olduğunu anlatmaya çalıştık.” değerlendirmesinde bulundu.

Bunun önemli bir demokratik moment olduğunu vurgulayan Duran, bu bilince sahip çıkılması ve bu tür yayınların yapılmasının sivil toplum kuruluşlarının demokratik yükümlülüğü olduğunu dile getirdi.

SETA’nın da bu çerçevede “15 Temmuz Sonrası Türkiye” kitabıyla 15 Temmuz üzerine yedinci kitabını hazırladığını bildiren Duran, bu konuda çok sayıda başka raporlar, analizler, sempozyumlar, paneller yaparak bir külliyat oluşturduklarını kaydetti.

Uzman isimlerce analiz ediliyor

Burhanettin Duran ve Cem Duran Uzun’un editörlüğünü üstlendiği kitap “Siyaset, Toplum ve Hukuk” ile “Dış Politika ve Güvenlik” başlıklarıyla iki bölümden oluşuyor.

Darbe girişiminin ardından Türkiye’de siyaset, yargı, dış politika ve güvenlik sahalarında derin dönüşümlerin yaşandığına dikkati çekilen çalışmada, alanında uzman araştırmacı ve akademisyenler yaşananları tarihsel bir perspektifle 12 alt başlıkta analiz ediyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.