enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:00 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:14 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:13 Ruhangiz Aliyeva,”Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
00:13 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:07 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:06 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:04 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
00:02 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:01 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:01 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:00 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
17:04 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sera atıklarının yakılması yangına sebep oluyor

Sera atıklarının yakılması yangına sebep oluyor
01.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Havaların ısınmasıyla artan yangınların başlıca sebepleri dikkatsizlik, ihmal ve bilinçsizlik. Antalya’da en sık yaşanan yangın sebeplerinden biri de sera atıkları. Uzmanlar, vatandaşları atıkların yakılmaması konusunda uyarıyor.

Antalya’da havaların ısınması ile yangın sayıları arttı. Yangınların yüzde 95’i insan kaynaklı çıkıyor. Bunların başında piknikte yakılan ateş, dikkatsizlik ve sera atıkları geliyor.

Antalya’da yerleşim alanları ve ormanın yakınlarında çok sayıda sera bulunuyor. Buradaki atıklar yakılıyor. Rüzgarın etkisi ya da dikkatsizlikle yakılan ateş bir anda etrafı sarabiliyor.

“Sera atıklarını yakmayalım”

Orman yangınlarına karşı vatandaşlara duyarlı olmaları konusunda çağrı yapan Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, “Sera atıklarını yakmayalım. Evimizden bir tane hortum çekiyoruz, oradaki ateşi sanki ben yaktım düşüncesine kapılıyoruz. Biz uçak ve helikopterlerle gittiğimiz halde yangını söndürmekte zorlanıyoruz. Evden çektiğiniz hortumlarla yangını söndüremezsiniz” dedi.

Hava kirliliğine sebep oluyor

Hiçbir önlem alınmadan yakılan atıklar, binlerce turistin ziyaret ettiği Antalya için ciddi çevre ve hava kirliliğine sebep oluyor.

Sera atıklarının kanalizasyonlara atılması da sakıncalı. Zira kanalizasyonların tıkanmasına, bunun sonucunda da aşırı yağışlarda sele sebep oluyor. Atıkların katı atık bertaraf tesislerine verilmesi gerekiyor.

HABER : Sena ÜNAL & Antalya

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.