enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Seehofer’den Çin uyarısı: Karışık tehditler geliyor

Seehofer’den Çin uyarısı: Karışık tehditler geliyor
06.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya İçişleri Bakanı Seehofer, “Çin’den karışık tehditler geldiğini” söyleyerek, bu ülkeye karşı uyarıda bulundu. Seehofer’e göre Çin, Almanya’nın stratejik altyapı kuruluşları ile ilgileniyor.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Çin’den gelen tehditlere karşı uyarılarda bulundu.

Welt am Sonntag gazetesine konuşan Bakan, “Çin’in, yüzleşmemiz gereken karışık tehditleri ile karşı karşıyayız” diyerek, bu tehditlerden birinin “casusluk” olduğunu ifade etti.

Seehofer, Çinlilerin Almanya’nın kritik önemdeki altyapı kuruluşları ile ilgilendiğini ve bunun da yeni İpek Yolu stratejisiyle paralellik gösterdiğini” belirtti.

İçişleri Bakanı, “Bir ülkenin uyguladığı karışık taktiklerden, askeri gücünün yanı sıra ekonomik baskı, propaganda ve hacker saldırılarını da kullandığının anlaşılabileceğini” belirtti.

Korona krizinde Çin’in rekabet sistemi içinde kendi çıkarlarını en sert şekilde savunan ülkelerden biri olduğunun netleştiğini ifade eden Seehofer, salgının başında Pekin’in dünya kamuoyuyla oldukça sınırlı bir bilgi paylaşımı içinde olduğunu hatırlattı.

Bakan Seehofer, bu ülkenin son zamanlarda virüsle mücadelesine ilişkin övgü toplamaya yönelik her şeyi yaptığını ve “yardımsever” konumunda olmak için dünyanın çeşitli yerlerine koruyucu malzeme gönderdiğini söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı, bu tehditlere rağmen Çin ile diyaloğun devamlılığından yana olduğunu da belirtti.

“İltica hakkı kişisel bir haktır”

Hong Kong’a da değinen Seehofer, özel yönetim bölgesinde yeni güvenlik yasası etrafındaki gelişmeleri dikkatle izlediğini söyledi.

Bakan, Almanya’nın Hong Konglu muhalifleri koruma altına alıp almayacağı sorusuna ise, “Sığınma hakkı kişisel bir haktır. Kimsenin başvurusu belirli bir ülkeden geldiği için kabul edilmez veya reddedilmez” diye yanıt verdi.

Seehofer, iltica başvurusu yapanın politik, dini, sağlık nedenleriyle mi yoksa hayatından endişe ettiği için mi bu başvuruyu yaptığına ilişkin kişiye özel tüm detayların incelendiğini hatırlattı.

Çin’de Hong Kong için hazırlanan Ulusal Güvenlik Yasası’nın kabul edilmesi Avrupa Birliği ve ABD’nin tepkisine neden olmuştu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yasanın kabul edilmesi halinde eski İngiliz sömürgesinden gelenlere koruma sağlanması için göç yasasının değiştirileceğini duyurmuş, Johnson’un bu adımı Pekin’den tepki görmüştü.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Temmuz 2020] 

 

Deutsche Welle

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.