enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Schäuble: İnsanlar yine de koronadan ölmeye devam edecek

Schäuble: İnsanlar yine de koronadan ölmeye devam edecek
27.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble, koronavirüs krizinde insan hayatının korunmasının her şeyin önünde tutulması konusunda uyardı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, koronavirüs krizinin temel hak ve özgürlüklere getirdiği kısıtlamalara dikkat çeken Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble, insan hayatının korunmasının her şeyin önünde tutulması konusunda uyardı. Schäuble Tagesspiegel gazetesine verdiği demeçte, anayasada her şeyin üzerinde bir değer varsa, onun insanlık onuru olduğunu söyledi.

“İnsan hayatının korunması için her şeyden vazgeçildiğini duyduğum zaman şunu söyleme ihtiyacı hissediyorum: Bu kesinlikle doğru değil” diyen Schäuble, anayasanın dayanak noktası olan insanlık onuru “öleceğimiz gerçeğini değiştirmiyor” diye konuştu.

Devletin mümkün olan en iyi sağlık hizmetini sunmak zorunda olduğunu ifade eden Schäuble, “Ancak insanlar yine de koronadan da ölmeye devam edecek” dedi.

“Süre uzadıkça durumun daha da zorlaşıyor”

Meclis Başkanı Schäuble, vatandaşların moralinin giderek bozulduğuna dikkat çekerek, süre uzadıkça durumun daha da zorlaştığını belirtti.

Salgınla ilgili tedbirlere yönelik kararların virologlara bırakılmasını da eleştiren Schäuble, “ekonomik, sosyal, psikolojik ve diğer etkilerin de tartılması gerektiğine” dikkat çekti ve iki yıl boyunca her şeyin durdurulmasının korkunç sonuçları olacağını söyledi.

Milyarlık kurtarma planları ve 156 milyar euroluk yeni borçlanmaya dikkat çeken Meclis Başkanı Schäuble, “Devlet uzun vadede iş hacmini karşılamayı sürdüremez” diye konuştu.

Koronavirüs tedbiri protestoları

Emniyet güçlerinin verdiği bilgilere göre Berlin’de cumartesi günü farklı semtlerde yüzlerce kişi izinsiz protesto gösterisi düzenlemeye çalıştı. Koronavirüsün yayılmasını hızlandıracağı gerekçesiyle protesto gösterisi başvurularının çok büyük bölümü kabul edilmiyor.

Protestoculardan 105’inin kimlik bilgileri alınırken, üç kişi kısa süreli olarak göz altına alındı. Aralarında Görlitz, Chemnitz, Dresden, Greifswald ve Bremerhaven’ın da bulunduğu pek çok kentte de koronavirüs tedbirlerine karşı protesto gösterileri düzenlendi veya izinsiz protesto girişmeleri gerçekleşti.

Almanya’da eyalet başbakanları önümüzdeki perşembe koronavirüs konusunda atılacak adımlara karar vermek için Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yeniden fikir alışverişinde bulunacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.