enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Schäuble: İnsanlar yine de koronadan ölmeye devam edecek

Schäuble: İnsanlar yine de koronadan ölmeye devam edecek
27.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble, koronavirüs krizinde insan hayatının korunmasının her şeyin önünde tutulması konusunda uyardı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, koronavirüs krizinin temel hak ve özgürlüklere getirdiği kısıtlamalara dikkat çeken Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble, insan hayatının korunmasının her şeyin önünde tutulması konusunda uyardı. Schäuble Tagesspiegel gazetesine verdiği demeçte, anayasada her şeyin üzerinde bir değer varsa, onun insanlık onuru olduğunu söyledi.

“İnsan hayatının korunması için her şeyden vazgeçildiğini duyduğum zaman şunu söyleme ihtiyacı hissediyorum: Bu kesinlikle doğru değil” diyen Schäuble, anayasanın dayanak noktası olan insanlık onuru “öleceğimiz gerçeğini değiştirmiyor” diye konuştu.

Devletin mümkün olan en iyi sağlık hizmetini sunmak zorunda olduğunu ifade eden Schäuble, “Ancak insanlar yine de koronadan da ölmeye devam edecek” dedi.

“Süre uzadıkça durumun daha da zorlaşıyor”

Meclis Başkanı Schäuble, vatandaşların moralinin giderek bozulduğuna dikkat çekerek, süre uzadıkça durumun daha da zorlaştığını belirtti.

Salgınla ilgili tedbirlere yönelik kararların virologlara bırakılmasını da eleştiren Schäuble, “ekonomik, sosyal, psikolojik ve diğer etkilerin de tartılması gerektiğine” dikkat çekti ve iki yıl boyunca her şeyin durdurulmasının korkunç sonuçları olacağını söyledi.

Milyarlık kurtarma planları ve 156 milyar euroluk yeni borçlanmaya dikkat çeken Meclis Başkanı Schäuble, “Devlet uzun vadede iş hacmini karşılamayı sürdüremez” diye konuştu.

Koronavirüs tedbiri protestoları

Emniyet güçlerinin verdiği bilgilere göre Berlin’de cumartesi günü farklı semtlerde yüzlerce kişi izinsiz protesto gösterisi düzenlemeye çalıştı. Koronavirüsün yayılmasını hızlandıracağı gerekçesiyle protesto gösterisi başvurularının çok büyük bölümü kabul edilmiyor.

Protestoculardan 105’inin kimlik bilgileri alınırken, üç kişi kısa süreli olarak göz altına alındı. Aralarında Görlitz, Chemnitz, Dresden, Greifswald ve Bremerhaven’ın da bulunduğu pek çok kentte de koronavirüs tedbirlerine karşı protesto gösterileri düzenlendi veya izinsiz protesto girişmeleri gerçekleşti.

Almanya’da eyalet başbakanları önümüzdeki perşembe koronavirüs konusunda atılacak adımlara karar vermek için Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yeniden fikir alışverişinde bulunacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.