enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şavşat’ın evi ve ketesi tescillendi

Şavşat’ın evi ve ketesi tescillendi
30.09.2021
A+
A-

 

TÜHA HABER / Artvin’in Şavşat ilçesinin Şavşat evi ve Şavşat ketesi coğrafi işaret alarak tescillendi.

Mustafa Kemal AtatürkArtvin’in Şavşat ilçesinde, 2015 yılında  ‘Sakin Şehir’ (Cittaslow) unvanı alınmasından sonra yıl içersinde bazı zamanlarda kurulan ‘Cittaslow Pazarı’nda bu yıl renkli görüntüler ile kutlama gerçekleştirildi.

Belediye Pasajı üzerinde gerçekleştirilen ‘Cittaslow pazarı’ kutlamalarına, Şavşat Kaymakamı Yusuf Akın, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Şavşat Meslek Yüksek Okulu müdürü Şennan Arslan, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şavşat'ın evi ve ketesi tescillendi

Pandemi kurallarına uyularak yapılan ve herkesin maskeli olduğu görülen kutlamalarda, köy, mahalle ve yaylalarda üretilen doğal ve organik ürünlerin sergilendiği pazar kuruldu. Köylerde kendi bağ ve bahçelerinde ve hayvanlarından üretmiş oldukları ürünleri Cittaslow pazarına indiren vatandaşlar satış gerçekleştirdi, gelir elde etti.

Etkinliklerde, halk şairleri Şavşat konulu şiirler okudu. Engelli sanatçı Mustafa Aslan kendisinin yazıp bestelediği ve okumuş olduğu türkülerle herkesi duygulandırırsan, Kaymakam Yusuf Akın ve Belediye Başkanı Nihat Açar kendisi ile yakınen ilgilendiler.

Yöresel pililerin piştiği tamamen yöresel ürünlerin sergilendiği pazarda Kaymakam Yusuf Akın, Belediye Başkanı Nihat Acar ve bütün protokol üyeleri vatandaşlar ile halaylar çekerek yöresel oyun olan Atabarı oynadı.

Şavşat Kaymakamı Yusuf Akın (sol), Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar. Fotoğraf: İHA

[Şavşat Kaymakamı Yusuf Akın (sol), Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar. Fotoğraf: İHA]

“Yakalanan bu çıtayı daha ileriye götürerek ilçemizin tanıtımı ve üretime katkısını en üst seviyeye çıkaracağız”

Şavşat Kaymakamı Yusuf Akın, köylerden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiğini belirterek, “Hem lezzetli, hem sağlıklı doğal organik ürünlerimizi ayrıca yöre halkımızın el emeği göz nuru ile yapmış olduğu yöre kültürünü, yöre yaşamını anlatan el sanatlarını görmeye herkesi davet ediyoruz.” dedi.

Akın, “Cittaslow unvanı kazanmak oldukça uzun ve zorlu bir süreç. Ama onu korumak daha da zorlu bir süreçtir. Yakalanan bu çıtayı daha ileriye götürerek ilçemizin tanıtımı ve üretime katkısını en üst seviyeye çıkaracağız. Biz de elimizden geldiği kadar bunu yapıyoruz ve buradan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Akın, sözlerini şöyle sürdürdü;

Cittaslow unvanı ilçemize çok önemli değerler katmıştır. Artık ilçemiz kadını ile erkeği ile üretime yönelmiştir. Burada kadınlarımızında üretime katılmış olmalarını görmek bizleri oldukça mutlu etmiştir. Kadın ve erkek üreticilerimizin sayısını artırmamız gerekir. Bu üretimi yaparken de ürünlerin tamamının doğal oluşu insan sağlığı içinde büyük fayda sağlamaktadır. Bu üretim sayesinde beslenmenin çok önemli olduğu pandemi sürecinde yöre halkımıza doğal ürünler yedirmemiz insan sağlığı için çok önemlidir. Bakanlıklarımız üreticilerimize birçok kalemlerde destekler vermektedir. Buda bölge halkının hem üretime yönelmesini sağlıyor hemde doğal ürünler elde ederek halk sağlığına önemli katkılar sunuyor. İlçemizin özellik bal, tereyağı, peynir, bakliyat ve kuruyemişler konusunda çok önemli doğal ürünleri olması bizleride memnun etmektedir. Halkımızın üretime ve yöresel ürünlere yönelmeleri konusunda elimizden gelen desteği vereceğiz. Yerel kalkınma vatandaşımızın ekonomisinede katkı sağlayacak.

“Şavşat’ımız özüne dönerek sağlıklı beslenmenin yolunu buldu”

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar da “Bu pazar ve Cittaslow unvanı ilçemiz için çık önemlidir. Herkese güzel bir müjde veriyorum. Artık Şavşat evi ve Şavşat ketesi coğrafi işaret almış marka tescili yapılmıştır. Şavşat’ımız özüne dönerek sağlıklı beslenmenin yolunu buldu. Köylerimizde ve ilçemizin çeşitli yerlerinde özellikle bayanların üretmiş oldukları yöresel organik ürünler ve el sanatları, artık şimdi sadece kendi ihtiyaçlarını veya bir hobi olarak yapılmaktan çıkarak bu ürünler ticaret amacı gütmektedir. Bu vesile ile yerel kalkınmayı sağlayacağız.” diye konuştu.

Kurulan Cittaslow pazarına ilgi çok büyük olurken üreticiler ilçe kaymakamına ve belediye başkanına teşekkür ettiler.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.