enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
00:40 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:37 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:36 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:36 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:28 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:15 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:10 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
00:05 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:03 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Savcı yakasına yapışmalı

Savcı yakasına yapışmalı
21.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Emin PAZARCI, ‘Savcı yakasına yapışmalı’ başlıklı köşe yazısında, “Doğrudur, yanlıştır; ciddiye alırsınız ya da almazsınız. Bu sizin sorununuz. Ancak, cumhuriyet savcılarının böyle bir lüksü yok. Onlar söylenenleri ciddiye almak, iddia sahibinin yakasına yapışmak zorundalar. Bildiklerini anlatmasını, yargıya yardımcı olmasını istemek durumundalar” diyor.

Can Ataklı: Utanma ve vicdan hiç kalmamış | Korkusuz Gazetesi“Can Ataklı‘nın iddialarından bahsediyorum…” diyen Emin PAZARCI, Ataklı’nın sözkonusu iddilarını şöyle sıralıyor:

“Emekli amiraller darbe yapamazlar, ama darbenin ilk işaret fişeği olabilirler” dedi:

-Emekli diye her şeyden kopmuş değiller. Son günlerde ulaştığım bazı bilgileri aktarmak istiyorum. Kimin yapacağını çözemediğim, ama bir darbenin eşiğinden dönüldüğü yönünde bazı bilgiler var.”

Emin PAZARCI, bunların çok ciddi ifadeler!..olduğunu ifade ediyor ve “Can Ataklı bir darbenin eşiğinden dönüldüğünü öğrenmiş, ancak bunu kimin yapacağını çözememiş!” diyor.

“Kolay o zaman: Bu ülkede Can Ataklı‘nın çözemediklerini çözecek ve çözmesi gereken makamlar var” diyen Emin PAZARCI, “O yüzden ilgili savcılar acilen harekete geçmeliler. Can Ataklı’yı ifadeye çağırmalılar. Bildiklerini kendileri ile paylaşmasını istemeliler. “O bilgileri kimlerden aldın?” demeliler. Kaynağına ulaşıp, sorgulamalı ve darbecileri bulup gereğini yapmalılar” şeklinde dile getiriyor.

Emin Pazarcı Yazıları - Köşe Yazıları | AKŞAMEmin PAZARCI, Tabii Can Ataklı gerçekten ciddiyse, hayal görmediyse, kendisini ön plana çıkarmak için bu tür iddiaları ortaya atmıyorsa!, Öyle ya da böyle ortaya çıkmalı  ve kimsenin bu tür iddialarda bulunup, sonra da hiçbir şey olmamış gibi davranmaya hakkının olmadığını söylüyor.

“Bir kirliliğin ortasında ve ikiyüzlü davranışların içinde ne olup ne bittiğini çözmeye çalışıyoruz” diyen AKŞAM Gazetesi Yazarı Emin PAZARCI, “Savcılık tespiti ile ortaya çıktı işte: Emekli Amiraller Bildirisini hazırlayanlardan Ergün Mengi, asıl meselenin Montrö olmadığını ortaya koymuş. Bir başka emekli amirale bildirinin daha geniş bir kitle tarafından imzalanması için “Montrö’yü araç olarak kullandıkları” mesajını göndermiş” diyor.

Emin PAZARCI, yani, emekli amirallerin oltaya takılması için Montrö’nün yem olarak kullanıldığını ve söylediklerinden kendinin de anladığının bu olduğunu aktarıyor.

“Düşünün!.. Birbirleri ile ilişkilerde bu tür tavırlar sergileyenler, söz konusu vatandaş olunca neler yapmazlar ki? Her türlü algı operasyonu devreye sokulabilir, her türlü araç kullanılabilir” diyen AKŞAM Gazetesi Yazarı Emin PAZARCI, “O yüzden bu tür durumlarda ilk görüntülere bakıp karar vermemek lazım. Devletin yapması gereken, bu durumlarda perdenin arkasında yaşananları ortaya çıkarıp, vatandaşın oyuna gelmemesini sağlamak olmalı” diyor.

“Baksanıza, oyun içinde oyun sergileniyor…” diyen Emin PAZARCI, Serbest bırakılan amirallerin, son derece masum bir görüntü vermeye çalıştıklarını, hatta içlerinden “yargının oyunu görüp bozduğunu” söyleyerek, adeta aklandıkları mesajını vermeye çalışanların bile bulundunu, oysa yargı sürecinin devam ettiğini ve bazılarının il ve yurtdışına çıkışlarının yasak yasak olduğuna dikkat çekiyor.

Emin Pazarcı Yazıları - Köşe Yazıları | AKŞAMAKŞAM Gazetesi Yazarı Emin PAZARCI, ‘Savcı yakasına yapışmalı‘ başlıklı köşe yazısını şöyle noktalıyor:

“Üstelik yeni deliller de ortaya çıkıyor. Can Ataklı‘nın söylediği sözler de şu an için “yeni delil” niteliğinde. Sonuçta, içinde gözaltına alınan amirallerin de yer aldığı geniş kitleler tarafından itibar edilen bir isim. Belli kesimler tarafından ciddiye alınıyor, ekranlara çıkarılıyor.

O yüzden cumhuriyet savcılarının meseleye el koymaları gerekli. Bu, hukuki bir görev, hatta mecburiyet. Ayrıca, millet olarak ne demek istediğini, gerçekte ne olup bittiğini bilmeye hakkımız var”.

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.