enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
21:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor

Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
08.12.2025
A+
A-

* Osmanlı saray mutfağından doğan Şekerci Cafer Erol, geleneksel Türk tatlılarını yurtdışına taşıyor. Bakü’de Dior, Londra’da Harrods mağazalarına komşu olan Türk markası, gelecek yıl Körfez’e açılıyor.

* İşte detayı!…

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

İSTANBUL, 08 ARALIK 2025 – Osmanlı saray mutfağından doğan Şekerci Cafer Erol, geleneksel Türk tatlılarını yurtdışına taşıyor. Bakü’de Dior, Londra’da Harrods mağazalarına komşu olan Türk markası, gelecek yıl Körfez’e açılıyor.

Kökeni 1700’lerin sonunda Osmanlı Sarayı’nda “özel beylik” statüsüyle görev alan Taşköprülü Müftügiller ailesine dayanan Şekerci Cafer Erol, bugün saray reçetelerini modern tatlıcılık anlayışıyla birleştiren köklü bir marka haline geldi.

Yangınlara, savaşlara ve zorlu göç dönemlerine rağmen tatlıcılık geleneğini kuşaktan kuşağa aktaran aile, 1935’te Kadıköy’de mağaza açan Cafer Erol’un ismiyle Türkiye ve dünyada büyüyor.

Makale içeriği

CARTIER’YE KARŞI TÜRK ŞİRKETİ

Lokumdan, çikolataya, akide şekerinden ezmeye birbirinden lezzetli tatlıların üreticisi Şekerci Cafer Erol, 5. kuşak temsilcisi Hakan Erol döneminde uluslararası arenaya adım attı. Bakü’de Cumhurbaşkanlığı yolu üzerindeki ilk yurtdışı mağazası, Dior’un yanı başında kısa sürede büyük başarı elde etti.

Bu başarının ardından Londra’nın en prestijli bölgelerinden Knightsbridge’te açılan mağaza, İngiliz müşterilerden yoğun ilgi gördü. @Hakan Erol, Harrods’ın yanındaki stratejik lokasyon için Fransız saat ve mücevher markası Cartier ile aynı ihalede yarıştıklarını 1.2 milyon pound kira teklifi vererek mağazayı açtıklarını anlatıyor.

Toplam 4.5 milyon pound yatırımla hayata geçirilen Londra mağazalarında aynı anda 120–130 kişiyi ağırlayabildiklerini ifade eden Erol, İngilizlerin mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu ifade ediyor.

Makale içeriği
İngilizler, Şekerci Cafer Erol’un Londra mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

MAĞAZALAŞMAYA 4 MİLYON DOLAR

Bakü ve Londra’daki performans, markanın yeni büyüme planlarını hızlandırıyor. Abu Dabi merkezli bir grupla yürütülen görüşmeler doğrultusunda önce beş, ardından on beş mağazalık bir Körfez zinciri hedefleniyor. Türkiye’de ise mağazalaşma stratejisi hız kazanmış durumda.

2025’te Terminal ve Göztepe E5 mağazalarının eklenmesinin ardından, 2026’da Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Finans Merkezi ve İstanbul Outlet’te üç yeni mağaza açılacak. Hakan Erol, bu üç mağaza için toplam 4 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını açıklıyor.

90 YIL ÖNCE AÇILDI

Makale içeriği

400 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Markanın bugün 30 ana kategoride yaklaşık 800 paketli ürünü bulunuyor. Lokum, çikolata, ezme ve şekerlemelerde saray reçeteleri modern dokunuşlarla yeniden yorumlanıyor; elma suyu ve hurma suyuyla hazırlanan sağlıklı alternatifler de ürün gamına ekleniyor. Ümraniye’deki üretim merkezinde 130’u üretimde olmak üzere toplam 400 kişi çalışıyor. 2025’te %20 büyüyen marka, 2026’da açılacak yeni mağazalarla istihdamı da %20 artırmayı hedefliyor.

Makale içeriği

YILBAŞINDA SATIŞLAR YÜZDE 200 ART

Şekerci Cafer Erol, yılbaşı döneminde mağazaların ışıklı süslemeleri ve özel yılbaşı koleksiyonlarıyla her yıl binlerce ziyaretçi çekiyor. Bu atmosfer, sosyal medya ilgisiyle birleşerek satışları % 200 artırıyor. Bu dönemde üretimin zirve yaptığını belirten Hakan Erol: “Yılbaşında şekerleme grubunda günlük ortalama 8 bin adet paketli ürün, çikolata grubunda ise 2 ton üretime ulaşıyoruz” diyor.

Girişim ve Teknoloji ekosistemine dair tüm gelişmeleri Girişim Koçu’ndan takip edebilirsiniz…

Haberin linki: https://m.aksam.com.tr/amp/ekonomi/sarayin-sekercisi-korfeze-aciliyor/haber-1624750

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.