enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Samsun’dan dünyaya uçaksavar ihraç edecek

Samsun’dan dünyaya uçaksavar ihraç edecek
25.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yerli ve milli uçaksavar geliştirmeyi başaran SYS (Samsun Yurt Savunma), üstün nitelikli tabanca üretiminden sonra kendini üstün nitelikli M2 12.7mm uçaksavar üretimi ile de kanıtlamaya hazırlanıyor.

Samsun'dan dünyaya uçaksavar ihraç edecek

Uçaksavar olarak bilinen CANİK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfeğin seri üretimine başlama aşamasına gelen SYS, ihracat için ön sipariş aldı.

SYS Genel Müdürü C. Utku ARAL: “Klasik bir tabanca üreticisinden ateşli  silah üreticisine doğru evrildiğimiz bu süreçte, silah sistemi  projelerinde, silahın üretiminden entegrasyonuna her şeyini üstlenebilecek  hale geliyoruz.” | savunmahaber.com

SYS Genel Müdürü C. Utku Aral

SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, “Bu silahın, Afrika ve Güney Doğu Asya ülkelerinde çok büyük bir pazarı bulunuyor. Dünyada bu silahı üretebilen sadece 4 firma var.  5’incisi bir Türk şirketi olan Samsun Yurt Sanayi olacağı için gururluyuz. Uluslararası üreticilerin, bu silahın farklı ülkelere satışı için ihracat lisansı almaları, en az 90 gün sürüyor. Biz sipariş aldıktan 45 gün sonra teslimat yapabileceğiz” diyor.

SYS Genel Müdürü C. Utku ARAL: “Klasik bir tabanca üreticisinden ateşli  silah üreticisine doğru evrildiğimiz bu süreçte, silah sistemi  projelerinde, silahın üretiminden entegrasyonuna her şeyini üstlenebilecek  hale geliyoruz.” | savunmahaber.com

Hafif silah pazarında ‘Canik’ markasıyla üretim gücünü ve kalitesini dünyaya kanıtlayan Samsun Yurt Savunma (SYS), dünyaya uçaksavar ihraç edecek. Uçaksavar olarak da adlandırılan M2 12.7 mm (.50 kalibre) ağır makineli tüfek üretimi için uzun yıllardır devam eden Ar-Ge çalışmalarını, testleri ve yatırımlarını tamamlayan SYS, 2021 yılının Haziran ayında seri üretime geçmeyi planlıyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın 2018 yılında özel sektörün M2 QCB 12.7 mm çapında ağır makineli tüfek üretimine izin vermesinin ardından çalışmalarını hızlandıran Samsun Yurt Savunma, seri üretime geçmesiyle birlikte yerli ve milli uçaksavarları tüm dünyaya ihraç edecek.

Samsun'dan dünyaya uçaksavar ihraç edecek | NTV

 650 adet uçaksavarın üretimi tamam

Savunma sanayindeki yüzde 100 yerli ‘uçaksavar’ gereksinimini 2010’lu yılların başında öngören ve Ar-Ge çalışmalarına 2012 yılında başlayan SYS, 2018’de Milli Savunma Bakanlığı ile imzaladığı ‘PMT 12.7 mm Ağır Makineli Tüfek Projesi’nin ardından çalışmalarına hız verdi. Son teknoloji ve NATO ordularının envanterindeki silahların standartların da uçaksavar üretme kabiliyetine sahip olan şirket, projede tüm test süreçlerini 6 kez başarıyla tamamlandı. CANİK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfeğin namlusu üzerinde iyileştirme çalışmalarını halen sürdüren SYS, bu silahın namlu performansını emsallerinin çok üzerinde bir noktaya çıkarmayı planlıyor. Ayrıca SYS, prototiplerle birlikte 650 adet ağır makineli tüfeğin teslimatını yapmaya da hazır…

Zor ulaşılan silahlar NATO standartlarında…

Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral, dünyanın en dayanıklı ve en yüksek performanslı CANİK M2 12.7 mm ağır makineli tüfeğini üretmeyi amaçladıklarını belirtiyor.

Proje sonunda teslim edilecek ağır makineli tüfeklerin NATO ve T.O.P. standartlarında ve dünyadaki rakiplerinden daha üstün özelliklere sahip olması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aral, şimdiden dünyanın birçok ülkesinden ön sipariş almaya başladıklarını söylüyor. 12.7 mm ağır makineli tüfeklerin, dünyada herkesin kullanmak istediği ancak çok zor ulaşabildiği silahlar olduğunun altını çizen Aral, yerli uçaksavarın ihracat potansiyeliyle ilgili şu bilgileri veriyor:

 “Özellikle Afrika ve Güney Doğu Asya ülkelerinde, bu silahın çok büyük bir pazarı bulunuyor. Bununla birlikte, dünyada bu silahı üretebilen sadece 4 firma var. 5’incisi bir Türk firması olacağı için gururluyuz. Uluslararası üreticilerin, bu silahın farklı ülkelere satışı için ihracat lisansı almaları, en az 90 gün sürüyor. Biz sipariş aldıktan 45 gün sonra teslimat yapabileceğiz. Dünyadaki pek çok ülke, M2 12.7 mm ağır makineli tüfeklerin kabul testleri için, ABD tarafından tanımlanan T.O.P. standardını uyguluyor. İlk etapta üreteceğimiz M2 QCB 12.7 mm ağır makinalı tüfekler, T.O.P. standardını kolaylıkla karşıladığı için, ihracat potansiyeli çok yüksek olacak.”

Hedef; ilk etapta 2 bin adet üretmek…

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde araç konvoyları, araç parkları, tabur ağırlık bölgesi, tabur komuta yeri, piyade birliklerinin temel atış destek unsuru, su üstü platformlarının asitmetrik taaruza karşı önlem ve amfibi harekatta görev alan unsurların ileri atış destek görevleri içerisinde kullanılıyor.

 SYS ilk etapta, yılda 2 bin adet CANIK M2 QCB’yi seri olarak üretmeyi, daha sonra ise bu kapasiteyi her yıl bin adet arttırmayı planlıyor.  9 mm hafif silah alanında kazandığı başarıları 12.7 mm ağır makineli silah üretiminde devam ettirmeyi hedefleyen SYS, Canik Arms markasıyla 1.2 dakikada 1 tabanca üretiyor.

Bu da yıllık 350 bin adet tabanca üretimi anlamına geliyor. Buna ilave olarak en az 2 bin adet 12.7 mm ağır makineli tüfek üretim kapasitesi eklendiğinde SYS, dünyanın en çok üretim yapan silah üreticileri arasındaki yerini sağlamlaştıracak.

HABER : Sinem UYANIK & Samsun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.