enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:31 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
07:20 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:08 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
07:02 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
07:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şampiyonlar Ligi finalinin ardından Formula 1 Türkiye Grand Prix’si iptal edildi

Şampiyonlar Ligi finalinin ardından Formula 1 Türkiye Grand Prix’si iptal edildi
15.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’dan alınmasının ardından dünyanın en önemli motorsporları organizasyonu Formula 1 Grand Prix’sinin Türkiye ayağı da iptal edildi.

İptal edilen Türkiye ayağının yerine Avusturya’da yeni bir yarış düzenleneceği açıklandı.

Konuyla ilgili Formula1’in internet sitesinden yapılan açıklamada, “Covid-19’dan ötürü getirilen seyahat kısıtlamaları nedeniyle haziran ayında Türkiye’de yarışmak artık mümkün değil.” denildi.

Ayrıca açıklamada, “13 Haziran’da yapılması planlanan Türkiye Formula 1 Grand Prix’i, ülkedeki sağlık durumu nedeniyle iptal edilerek 27 Haziran’da Avusturya’da yeni bir yarışla değiştirildi. Hafta sonu boş kalacak. Fransız Grand Prix’si planlanandan bir hafta önceye, 18-20 Haziran’a alındı. Avusturya’da ikinci bir yarış olan Steiermark Grand Prix’i 25-27 Haziran’da yapılacak şekilde takvime eklendi.” ifadelerine yer verildi.

Buna göre, bir hafta erkene alınan Fransa Grand Prix’si 18-20 Haziran’da koşulacak.

2-4 Temmuz’daki Avusturya Grand Prix’sine ek olarak, aynı ülkede 25-27 Haziran’da Styrian Grand Prix’si yapılacak.

Kararla ilgili değerlendirmede bulunan Formula 1’in başkanı ve üst yöneticisi (CEO) İtalyan Stefano Domenicali, “Türkiye’de yarışmayı hepimiz dört gözle bekliyorduk, ancak yürürlükteki seyahat kısıtlamaları haziran ayında orada olamayacağımız anlamına geliyor.” dedi.

“Türkiye’deki organizatör ve yetkililere son haftalardaki tüm çabaları için teşekkür etmek istiyorum.” diyen Domenicali, “Fransa ve Avusturya’daki dostlara da çözüme uyum sağlamadaki hız ve esneklikleri için teşekkür etmek istiyorum. Yılın başından bu yana tüm diğer organizatörler ile çok güzel ilerledik ve bu dönemde onlarla yakın çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

F1 CEO’su, Türkiye’deki organizatörün, İstanbul’daki yarış için sezonun ilerleyen dönemlerinde yeniden planlanması için potansiyel fırsatları değerlendirmesini talep ettiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye Grand Prix’si, Kanada’daki yarışın Covid-19 salgını nedeniyle iptal edilmesiyle geçen ay 2021 takvimine alınmıştı.

Formula 1’de 9 yıllık aranın ardından geçen yıl Türkiye Grand Prix’si düzenlenmiş, yarışı kazanan Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kariyerindeki 7. şampiyonluğa ulaşmıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’dan alındı, Portekiz’e verildi

UEFA, 29 Mayıs’ta İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz’deki Dragao Stadı’na alındığını duyurmuştu.

UEFA’dan yapılan açıklamada, İngiltere’nin Manchester City ile Chelsea takımları arasında oynanacak maçı izlemek isteyen taraftarların, İngiliz hükümetinin uyguladığı Covid-19 salgını tedbirleri nedeniyle Türkiye’ye seyahat edemeyeceği belirtilmişti.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.