enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sakarya Büyükşehir bisiklette ‘master’ yapıyor

Sakarya Büyükşehir bisiklette ‘master’ yapıyor
20.12.2021
A+
A-

SAKARYA-TÜHA HABER / Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ‘Bisiklet Şehri’ ünvanı almasının ardından bisiklet yatırımlarına yeni bir boyut kazandırıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Bisiklet Şehri Sakarya’nın bisikletli ulaşım master planı ile bu alandaki iddiasını güçlendireceğini söyleyerek, 500 kilometre bisiklet yolu hedeflerine ulaşmak için kararlılıklarını yineledi.

Şehirde bisikletli ulaşımın yaygınlaşması için çeşitli adımlar atan Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Sakarya Bisikletli Ulaşım Ana Planı’ ihalesini 27 Aralık Pazartesi günü gerçekleştiriyor.

Sakarya’da bisikletli ulaşımın ana planı çıkarılacak. Plan ile yoğun kullanım alanları belirlenecek, anket ve analizler yapılacak, çalıştaylar düzenlenecek ve mevcut bisiklet ağını tamamlayacak 50 kilometrelik güzergâh seçilerek buralara yönelik bisiklet yolu projeleri hazırlanacak.

Bisikletli ulaşımın master planı çıkarılacak
Bisiklet Şehri Sakarya’nın bisikletli ulaşım master planını hazırlayarak örnek bir çalışmaya imza atacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Bisikletli Ulaşım Ana Planı ile bisikletin ulaşım amaçlı kullanımı geniş kapsamlı, köklü ve bütüncül bir şekilde ele alacağız. Bisiklet kullanımının artırılması ve planlı, sağlıklı bir bisiklet ağı oluşturulması için mevcut durum ve eksikliklere yönelik rapor oluşturacağız. Bisikletin kullanım amaçları, kullanım süreleri, bisiklet modelleri gibi bilgileri kapsayacak anketler düzenleyecek, veriler tüm yönleriyle analiz edeceğiz. Başta bisiklet kullanımının yoğun olduğu koridorlarda olmak üzere, kullanıcı anketleri ile eşgüdümlü hafta içi gün içerisinde bisiklet sayımları yapacağız.”

Dünya kentleri yakından takip edilecek
Sakarya’nın sosyoekonomik, coğrafi ve iklim özelliklerini de göz önünde bulundurarak dünya şehirlerinde var olan benzer çalışmaları da yakından takip edeceklerini i ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Ülkemize örnek teşkil edecek düzeyde başarılı bisikletli ve yaya ulaşımı stratejileri oluşturan ve uygulama örneği sergileyen şehirleri belirleyeceğiz. Bu kentlerin bisiklet ve yaya ulaşımı stratejileri, planlama çalışmaları, uygulamaları ve yaygınlaştırma aşamalarını uzmanlarımız ile karşılaştırılmalı olarak ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz.”

50 kilometrelik bisiklet koridoru belirlenecek
Sakarya Bisikletli Ulaşım Ana Planı için tüm paydaşların katılımı ile çalıştaylar düzenleyeceklerini belirten, katılımcı belediyecilik anlayışı ile Sakarya’yı geleceğe hazırlamanın önemine işaret eden Başkan Ekrem Yüce, toplu taşıma ile entegre yaya ve bisiklet yolu planlarına katkı sağlayacak paydaşlarla yapılacak çalıştay ile konuya ilişkin çözüm önerilerinin sunulacağını söyledi.

Yapılacak tüm çalışmaların yanında mevcut bisiklet ağını tamamlayacak nitelikte 50 kilometrelik güzergahın seçilip buraya ilişkin bisiklet yolu projeleri hazırlanacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’nın bisiklette dünyanın marka şehirlerinden biri olacağını belirterek, Sakarya Bisikletli Ulaşım Ana Planının şehrin geleceği için büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

HABER : Ekrem KOÇDEMİR

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.