enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sahte ilanlarla yüzlerce kişiyi dolandıran örgüte operasyon

Sahte ilanlarla yüzlerce kişiyi dolandıran örgüte operasyon
13.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Araç satışı yapılan sitelere sahte ilanlar vererek son 2 yılda yüzlerce kişiyi dolandırdığı tespit edilen suç örgütüne Diyarbakır merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda, 9 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık  Büro amirliği görevlileri tarafından, Türkiye genelinde 2019-2020 yılları arasında internet üzerinde işlenen dolandırıcılık suçlarında büyük artış gerçekleşmesi sebebiyle çalışma başlattı.

Ülke genelinde, internet üzerinden farklı eylemlere karışan suç örgütünün, araç satışı yapan sitelerde sahte ilanlar verdikleri, örgüt üyeleri tarafından açılan hesaplara veya cebe havale yöntemiyle para transferi yaptırdıkları, illegal yollarla ele geçirilen kimlik bilgilerinin dolandırıcılıkta kullanıldığı, araç ruhsatlarında değişiklikler yapıldığı ve bu yöntemle araç alacak vatandaşlar üzerinde güven oluşturmaya çalıştığı ve bu yöntemle son iki yıllık dönemde yüzlerce vatandaşı dolandırdığı tespit edildi.

Bu bilgiler üzerine, Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda, 3 ay süren teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucu, 9 Şubat’ta Ergani merkezli Şanlıurfa, Tunceli, Manisa ve Malatya illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

10 farklı adrese yapılan baskınlarda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan aramalar sonucu ele geçirilen yüklü miktarda nakit paraya ve banka kartlarına el konuldu.

Ayrıca, şüpheliler tarafından kullanıldığı tespit edilen 1 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda dijital materyal, bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.