enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sağlık Bakanı Koca: Evde tedavide yeni bir uygulamaya geçiyoruz

Sağlık Bakanı Koca: Evde tedavide yeni bir uygulamaya geçiyoruz
20.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Sağlık Bakanı Koca, “Koronavirüs vakalarında evde tedavide yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Hekimlerimiz ‘Teletıp’ denilen sistem sayesinde hastalarıyla doğrudan görüşme yapacak” dedi.

Bakan Koca'dan hemşirelere: Özür dile kampanyası başlattığınız ... COVİD-19 nedeniyle Türkiye’de günlük vaka sayılarında son günlerde artış yaşanırken Bilim Kurulu bir kez daha toplandı.

Saat 17.00’de başlayan toplantının sona ermesinin ardından Sağlık Bakanı Koca açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca’nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Son 1,5 ayın en yüksek hasta sayısına ulaştık. Az veya çok her artış uyarıcı olmalıdır.

Tarihte düz çizgi halinde seyreden bir salgın olmamıştır. Önemli olan mücadelede istikrardır. Salgınla mücadelemiz başarıyla sürüyor, şüpheniz olmasın.

“Teletıp’ uygulamasını hayata geçiriyoruz”

Tarihte düz çizgi halinde seyreden bir salgın olmamıştır. Önemli olan mücadelede istikrardır.

Yeni bir uygulamaya geçiyoruz. ‘Teletıp’ uygulamasıyla evdeki hastalarımız yakından takip edilecek.

Ağır hastalarımız daha çok kronik rahatsızlığı olanlar ve yaşlılarımızdan oluşuyor. Onlar her şeyden vazgeçecek aşamaya geliyorlar. İlaç tedariğinde herhangi bir sıkıntımız yok. Antiviral ilacın yerli üretimine 4 firma tarafından başlanmıştır.

Türkiye’nin salgınla mücadelesine başarısızlık etiketi yapıştırmaya çalışan varsa ya salgının ne anlama geldiğini bilmiyor ya da bildiği kadarını da siyaseten unutmayı tercih ediyor.

Türkiye, salgınla mücadelede filyasyon çalışmasının çok büyük yararlarını gördü.

10 şehir vaka sayıları düştü, 7 ilde mücadelemiz devam ediyor.

“HES kodu üreten vatandaş sayısı 25 milyonu geçti”

Bakanlığımız HES adlı bir uygulama geliştirmişti. Buna riskli alan özelliğini kazandırdık. Pilot bölge olan Kırıkkale’de denenen bu özellik ay sonuna kadar hizmete girecek. Gittiğiniz toplu mekanlarda karekodla size bilgi verecek. Bir temaslı var mı yok mu gelmiş mi bunu öğreneceksiniz.

COVID- 19 ve diğer tüm hastalıklar dahil olmak üzere servis yatağı doluluk oranı yüzde 51,3, yoğun bakım yatağı doluluk yüzde 64,8, ventilatör doluluk oranı yüzde 31,7.

“Sağlık ordunuz olarak sizin için elimizden geleni yapıyoruz”

Zayıflama işaretleri veren birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Bizler sağlık ordunuz olarak sizin için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Asla geri adım atmak olmayacak. Devletimizin, bilim insanlarımızın, bakanlığımızın yaptıklarını bir konuşmaya sığmayacak kadar büyük olduğunu göreceksiniz.

Resim

Bugün (dün) 1303 yeni vaka tespit edildi, 23 kişi vefat etti. 1002 kişinin daha iyileşmesiyle COVID-19’u yenenlerin sayısı 233 bin 915’e ulaştı.

Koronavirüs tedavisi gören ağır hasta sayısı 716, hastalarda zatüre oranı yüzde 7.4 oldu. Bugün 87 bin 223 bin kişiye koronavirüs testi yapıldı. Toplam test sayısı ise 5 milyon 969 bin 629’a yükseldi.

Okullar 21 Eylül’de açılacak mı?

Sürekli Milli Eğitim Bakanlığımız ile konuşuyoruz. 21 Eylül’de okulların açılacağı temelindeyiz. Bazı sınıfların bir şekilde eğitime başlaması gerekiyor. Salgın seyri farklı olursa kademelendirme yöntemiyle de bir noktaya gelinmiş olabilir. Okulların açılmasından yana yaklaşım içindeyiz.

Artışın kontrol altına alınması, hep birlikte bize bağlı. Maske, mesafe ve temizlik konusunda ödünsüz olun. SMA Tip-1, Tip-2, Tip-3 ilaçlarına erişimde hiçbir sorun yaşanmayacak.

Siyaseti pandemiye bulaştırmayalım. Sağlık Bakanlığı yurt dışından alınan 8,75 dolarlık kit dışında, DMO’nun yaptığı ihalede ortaya çıkan 9,8 liranın üzerinde bir fiyat uygulaması yapmamıştır.

“Türkiye’de 13 aşı çalışması var”

Ülkemizde aşıda son durumda 13 tane çalışma mevcut. 3 çalışmada hayvan denemeleri bitti. Bakanlık olarak bütün arkadaşlarımızı her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Dünyada ise Rusya, Çin, Almanya ve İngiltere aşı çalışması yürütüyor.

“65 yaş ve üstüne genel bir kısıtlama yok”

65 yaş üzeri büyüklerimizi bu virüse karşı korumak için kısıtlamalarımızı uyguluyoruz. Bulaş halinde daha büyük risk taşıdıkları için bu uygulamaları yapıyoruz. Genel bir kısıtlama yok, özel olarak bölgelerde kısıtlama yapıyoruz.

Önceki gün (Dün) aldığımız verilere göre bir ilimizde hastanede yatan hastalarımızın yüzde 42’si 65 yaş ve üstündeydi. Bu önlemleri korumak için yapıyoruz.

Sağlık çalışanlarına ek ödeme

COVID-19 ile ilgili hastalarla ilgilenen sağlık çalışanları için bir ek ödemenin 1 Ağustos’tan itibaren 3 aylık zaman diliminde ödeneceğini buradan söylemek istiyorum.

Diğer alanlarla çalışan sağlık çalışanlarımız için ise Ocak ayı baz alınarak bir planlama yapılıyor.

Aile hekimlerimiz için de 1 Ağustos’tan itibaren 3 aylık zaman diliminde ek ödeme yapılacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.