enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası AB üyeliği için başvuran ülke sayısı 3’e çıktı

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası AB üyeliği için başvuran ülke sayısı 3’e çıktı
04.03.2022
A+
A-

KİŞİNEV – TÜHA HABER / Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından Avrupa Birliği üyeliği için resmi başvuru yapan eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti parçası olan ülke sayısı üçe çıktı. Ukrayna ve Gürcistan’ın ardından Moldova da AB üyeliği için resmi başvuru yaptığını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna işgalinde bir hafta geride kalırken, Moldova AB üyeliği için resmi başvuru yaptığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Maia Sandu, AB üyeliği için resmi başvuru yapıldığını açıklarken, “Bazı kararlar hızlı ve kararlı bir şekilde alınmalıdır” dedi.

İşgalin başlamasının ardından resmi üyelik başvurusu yapan Ukrayna’yı takip eden Gürcistan da bir duyuru yaparak resmi süreci başlattıklarını açıkladı.

Canlı yayında halka seslenen Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Gürcistan’ın AB’ye katılım için ilgili başvuru dilekçesini imzalayarak, söz konusu dilekçenin AB’nin ilgili kurumlarına bugün gönderileceğini belirtti.

Gürcistan’ın Avrupa’nın parçası olduğunu ve tarihi bir gün yaşadıklarını vurgulayan Garibaşvili, şunları kaydetti.

“AB üyeliğine başvurmak, Gürcistan’ın Avrupa entegrasyonu yolunda attığı önemli bir adımdır. Tarihimizde yeni bir sayfayı açan ve ortak bir Avrupa ailesi ile bizi birleştirmeyi amaçlayan atalarımızın çabalarını sürdüren bir aşamadır. Gürcistan bir Avrupa devletidir. Ülkemiz, uzun tarihi boyunca her zaman Avrupa kültür ve medeniyet alanına ait olmuştur ve hala onların korunmasına, gelişmesine değerli katkılarda bulunmaktadır.”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de ülkesinin AB’ye katılımı için başvuru dilekçesini imzalayıp hemen Brüksel’e gönderilmişti.

Tuba Nur TÜRKELİ, Avrupa Temsilcisi

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.