enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
17:09 Güvenlik kaynakları: Türkiye savaşın tarafı değildir
16:44 İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13:12 MSB: İran’dan ateşlenen mühimmat imha edildi
13:08 CENTCOM: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
12:18 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
09:03 İstiklal Marşı 105 yaşında
12:59 Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
10:46 8 ülkenin bakanlarından Mescid-i Aksa hakkında ortak bildiri
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan Tek Yönlü Dış Uçuşların Fiyatında Patlama

Rusya’dan Tek Yönlü Dış Uçuşların Fiyatında Patlama
22.09.2022
A+
A-

Advertisement

Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın seferberlik ilanıyla birlikte 300 bin yedek askerin Ukrayna savaşını desteklemek için silah altına alınacağını kaydetti.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘Kremlin’in internet sitesinden’den edindiği bilgiye göre, Öte yandan Putin’in açıklaması askerlik yaşındaki erkeklerin ülkeyi terk etmesine izin verilmeyeceği kaygılarını beraberinde getirdi. Bu durum seferberlik ilanının ardından Rusya’dan tek yönlü dış uçuşların fiyatında patlama olmasına neden oldu.

Yapılan açıklamada seferberliğin yalnızca yedek askerleri kapsayacağı belirtilmişti. Şoygu bunun 300 bin askere denk geldiğini söyledi ve bu askerlere Ukrayna’ya gitmeden önce eğitim verileceğini, bu birliklere öğrencilerin ve askerlik hizmetini yapmakta olan kişilerin dahil olmayacağını kaydetti.

Şoygu, ”Bunlar orduda görev yapan, askeri uzmanlığı olan, savaş deneyimi olan kişiler” diye konuştu.

Şoygu, Rusya’nın 25 milyon potansiyel savaşçıya sahip olduğunu söyledi.

Kremlin’in internet sitesinde yayınlanan kararnamede de, askere çağırılacakların sadece daha önce askeri deneyimi olan yedek askerler için geçerli olacağı belirtildi.

Savunma Bakanı, halihazırda askerliğini yapmakta olan kişilerin ise bu seferberlik ilanından etkilenmeyeceklerini ve bu kişilerin Rusya Federasyonu topraklarında hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Şoygu, seferberliğin Rusya’nın Ukrayna’daki bin kilometrelik cephe hattının gerisinde tuttuğu bölgelerdeki kontrolunu sağlamlaştırmasını sağlayacağını söyledi.

Kremlin, sınırların seferberlik emri kapsamına girenlere kapanıp kapanmayacağı konusunda yorum yapmayı reddetti ve yasa belirginleşirken sabırlı olunması çağrısı yaptı.

Moskova-İstanbul uçuşları tükendi

Öte yandan Google Trends verileri Rusya’nın en popüler uçuş sitesi Aviasales’in aramalarında patlama olduğunu ortaya koydu.

Moskova’dan İstanbul’a ve Ermenistan’ın başkenti Erivan’a doğrudan uçuşlarda yer kalmadı. Her iki ülke de Ruslar’dan vize istemiyor.

Moskova’dan İstanbul’a Türk Hava Yolları aracılığıyla yapılan uçuşların tamamı da ya doluydu ya da Moskova saatiyle 14.15 itibariyle Pazar gününe kadar mevcut değildi.

Moskova’dan Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e olan uçuşlar dahil bazı duraklamalı rotalara da uçuş bulunamıyor.

Öte yandan Dubai’ye en ucuz uçak bileti 5 bin doların üstüne çıktı, bu da aylık ortalama fiyatın beş katı.

Türkiye’ye tek yön uçuşlar da bin 150 dolara (70 bin ruble) çıktı. Bir hafta önce bu uçuşların fiyatı 360 dolar (22 bin ruble) civarıydı.

Rusya Turizm Dairesi Başkanı, şimdiye kadar yurtdışı seyhatlerine herhangi bir kısıtlama getirilmediğini belirtti.

Rusya’nın önde gelen hava yolu şirketi Aeroflot da bilet satışlarına kısıtlama getirmediklerini bildirdi.

Rusya: ”5 bin 937 Rus askeri öldü”

Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, son altı ayda ilk kez Rusya’nın savaştaki ölü sayısını açıklayarak 5 bin 937 Rus askerinin savaşın başlamasından bu yana hayatını kaybettiğini bildirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.