enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:59 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın Afyonkarahisar’da düzenlenen 7. Uluslararası GastroAfyon Festivali’nden izlenimleri…,
07:34 Umut Davası: Mehmet Ağar ifade verecek mi?
07:34 Teknolojinin günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen yapay zeka uyarısı: “Her Söyleneni Doğru Kabul Etmeyin”
07:31 Hayatta İyilik Var: Gazzeli Ailelere Gıda Yardımı…Mısır’da 150 Gazzeli Aileye Gıda Yardımı Ulaştırıldı
07:23 Trump’ın kızı Türk iş insanının lüks yatında tatil yaptı
07:20 Netanyahu denilen kanlı katilin kafasına taktığı Sloam Tableti
07:16 Su Kurullarında alınan kararlar hayata geçiriliyor!
07:00 ABD medyası nasıl Trump’ın yörüngesine giriyor?
18:26 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:40 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
07:00 Türkiye’de Tarım ve Teknoloji Teknofest’te Buluştu..
00:03 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak.
16:28 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan ABD’li yetkililere ülkeye giriş yasağı

Rusya’dan ABD’li yetkililere ülkeye giriş yasağı
18.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Rusya, ABD’nin yaptırımlarına misilleme olarak aralarında yeni ve eski devlet görevlilerinin bulunduğu sekiz Amerikan vatandaşına ülkeye giriş yasağı getirdi. Rusya ayrıca 10 ABD’li diplomatı sınır dışı etme kararı aldı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP,Reuters’in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, aralarında eski ve yeni devlet görevlilerinin bulunduğu sekiz üst düzey ABD’li yetkiliye ülkeye giriş yasağı getirildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, bazı Rus vatandaşlarına yönelik yaptırımlara karşılık olarak ABD Adalet Bakanı Merrick Brian Garland, Hapishaneler Federal Bürosu Direktörü Michael D. Carvajal, İç Güvenlik Bakanı Alejandro Nicholas Mayorkas’ın yanı sıra ABD’nin Eski Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Susan Elizabeth Rice, FBI Direktörü Christopher Asher Wray, Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Danica Haines, Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Eski CIA Direktörü Robert James Woolsey’e ülkeye giriş yasağı konulduğu belirtildi.

10 ABD’li diplomata sınır dışı

Rusya Dışişleri Bakanlığı ayrıca ABD’li 10 diplomatın sınır dışı edileceğini ve kısa süreliğine görevlendirilen ABD’li diplomatların sayısının yılda 10’a düşürüleceğini duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan’a “ciddi istişarelerde bulunmak üzere” Washington’a dönmesi çağrısı yapıldığını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’ye sağduyu gösterme çağrısı yapıldığı, bu çağrının karşılık bulmaması halinde “Rusya’da ABD’nin temsilciliklerinde çalışan sayısının 300’e düşürüleceği” ifade edildi.

“Şimdi ABD için iyi niyet gösterme ve gerilimi tırmandırmaktan kaçınma zamanı” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, “Aksi takdirde Amerikalılar için acı sonuçları olacak bir dizi karar uygulanacak” denildi.

ABD, bir gün önce Rusya’nın geçen kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerine siber saldırılarla müdahale ettiğini iddia ederek çok sayıda yaptırım kararı açıklamış ve 10 Rus diplomatın ABD’den sınır dışı edileceğini duyurmuştu.

Rusya seçime müdahil olunduğu yönündeki her tür suçlamayı reddediyor.

Ali Erbaş: Mümkün olduğunca evlerinizi mescit haline getirin

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.