enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya: Ukrayna’ya saldırmak için hazırlık yapmıyoruz

Rusya: Ukrayna’ya saldırmak için hazırlık yapmıyoruz
10.12.2021
A+
A-

MOSKOVA-TÜHA HABER / Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov, “ülkesinin Ukrayna’ya saldırı düzenlemek için hazırlık yaptığı” yönündeki iddiaları yalanladı.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre,Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov, başkent Moskova’da yabancı devletlerin askeri ataşelerinin katıldığı brifingde, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldıracağı yönündeki iddiaları değerlendiren Gerasimov, şu ifadeleri kullandı:

“NATO ülkeleri, Rus birliklerin ülkemizin içindeki hareketliğine aşırı derecede önem veriyor. Askeri birliklerin eğitim esnasında yer değiştirmesi, herhangi bir devletin silahlı kuvvetleri için rutin bir uygulamadır. Askeri faaliyetler, milli topraklarımızda gerçekleştiriliyor ve bildirimi gerektirmiyor. Basında yer alan ‘Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı düzenlemek için hazırlık yaptığı’ yönündeki iddialar yalandır.”

Gerasimov, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’ta Javelin antitank füze sistemlerinin kullanıldığına dair bildirimler yapıldığını aktararak “Ukrayna yönetiminin, Donbas sorununu güçle çözme yönündeki her türlü kışkırtıcı eylemi engellenecektir” dedi.

“ABD, Rusya’nın doğusundaki sınırlarında varlığını artırıyor”

ABD’nin Rusya’nın doğusundaki sınırlarında varlığını artırdığını belirten Gerasimov, “Son zamanlarda, Amerikan stratejik hava kuvvetlerinin, ülkemizin doğu sınırlarının yakınlarında uçuş sayısında ciddi bir artış var” ifadesini kullandı.

Gerasimov, “Her durumda, hava savunma sistemlerimiz, bu tür hedefleri zamanında tespit ediyor ve olayları önlüyor” diye konuştu.

“ABD, silah geliştirme konusunda kısıtlamaları kaldırmaya çalışıyor”

Silah kontrolü sisteminin “bozulduğunu” vurgulayan Gerasimov, ABD’nin silah geliştirme konusunda kısıtlamaları kaldırmaya çalıştığını belirtti.

ABD’nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması ve Açık Semalar Anlaşması’ndan çekildiğini anımsatan Gerasimov, “Orta ve kısa menzilli füzelerin Avrupa ve Asya Pasifik bölgesinde konuşlandırılması, bölgesel ve küresel güvenlik için ciddi tehdit oluşturuyor” dedi.

Gerasimov, ABD’nin uzayda silah yarışının engellenmesi konusunda uluslararası yükümlülüklerini üstlenmeye hazır olmadığını vurguladı.

Suriye meselesi

Suriye meselesine de değinen Gerasimov, bu ülkede yasa dışı bulunan silahlı unsurların etki alanlarını genişletmeye çalıştıklarını ifade etti. Gerasimov, “Buna da terör örgütlerine karşı mücadelenin etkinliğini azaltan ABD ile bazı ülkelerin Suriye’de yasa dışı bulunması yol açıyor” diye konuştu.

Türkiye’den örnek veren Gerasimov, Türkiye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi ile ilgili anlaşmaların uygulanması ve ateşkesin sağlanması yönündeki çalışmaları sürdürdüğünü dile getirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.