enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Rus ve Fransız sahte hesaplar Afrika’da seçimleri manipüle ediyor’

‘Rus ve Fransız sahte hesaplar Afrika’da seçimleri manipüle ediyor’
19.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Facebook, Rusya ve Fransız ordusuyla bağlantılı kişilerin, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde bu ay yapılacak seçimler öncesinde dezenformasyon kampanyası yürütmek için sahte Facebook ve Instagram hesapları kullandığını açıkladı. Söz konusu şüpheli hesaplar silindi.

Sosyal medya devi, yapılan araştırmalar sonucunda sahte hesapların arkasında “Fransız ordusuyla ilişkili kişilerin” olduğunu, ancak bunun “bizzat Fransız ordusunun bilgisi dahilinde” yapılıp yapılmadığının bilinmediğini ifade etti.

Facebook’un güvenlik politikası başkanı Nathaniel Gleicher konuyla yaptığı açıklamada “Fransız ordusunun bizzat bu faaliyeti yönettiğine dair kanıt görmedik” dedi.

Facebook’taki hesapları araştıran New York merkezli sosyal medya analiz firması Graphika da, Fransız hükümeti veya ordusunun doğrudan kurumsal katılımına dair hiçbir kanıt bulunmadığını söyledi.

Graphika’nın bir raporuna göre, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Fransız ve Rus trolleri birbirlerine sosyal medya üzerinden cevap vererek gelecek seçimleri tartışıyor.

Graphika’ya göre, Kremlin yanlıları Orta Afrika Cumhuriyeti’nde görevde olan Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadera’yı destekliyor. Yönettikleri bir sayfanın yaklaşık 50 bin takipçisi var.

Fransız hesapları ise, direk olarak seçimlerden bahsetmese de, Mali ve Orta Afrika’da güvenliğe bağlı konuları gündeme getiriyor. En fazla takipçisi olan grubun ise sadece 34 üyesi bulunuyor.

Rusya kaynaklı hesaplar bu tür faaliyetlerle defalarca suçlanırken Facebook, Avrupalı bir ülkeden dezenformasyon ağının ilk kez tespit edildiğini söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.