enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus Kuvvetleri Sanayi Kenti Syevyerodonetsk’te İlerliyor

Rus Kuvvetleri Sanayi Kenti Syevyerodonetsk’te İlerliyor
02.06.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Ukrayna’nın doğusunun geniş bir bölümünü ele geçirmeyi hedefleyen Rus kuvvetleri dün de sanayi kenti Syevyerodonetks’in merkezine doğru ilerleyişini sürdürdü.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria Kaleniuk

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un ‘Reuters’e dayandırdığı haberine göre, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 98’inci günündeki işgalde Rus kuvvetlerinin Ukrayna’nın doğu ve güneyindeki bölgelerde altyapıyı vurduğunu bildirdi.

Bu bölgede yer alan ve Rus kuvvetlerinin 27 Mayıs’ta ilk kez giriş yaptığı simgesel öneme sahip sanayi kenti Syevyerodonetks, son birkaç haftadır Rusya’nın kara harekatının odak noktası haline geldi.

Sovyet dönemi kenti Syevyerodonetks’te büyük bir kimyasal madde fabrikası bulunuyor. Luhansk Valisi Serhiy Gayday’a göre Rus hava saldırıları dün fabrikaya isabet etti. Gayday, zehirli nitrik asit dolu bir deponun vurulduğunu, havaya pembe renkli dumanlar yükseldiğini söyledi.

“Rusya bir uçaktan azot fabrikasına saldırdı, bunun sonucunda zehirli maddeler etrafa yayıldı” diyen Gayday, kentte bulunanlardan iç mekanlarda kalmalarını istedi. Reuters haber ajansı, fabrikadaki gelişmelerin nedenini bağımsız kaynaklardan doğrulayabilmiş değil.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ayrıca Rus kuvvetlerinin Syevyerodonetks kentinin kuzey, güney ve doğu bölgelerini bombardımana tuttuğu ayrıntısını paylaştı.

Rusya’nın Syevyerodonetks’i ve Siverskiy Donets nehrinin batı kıyısındaki daha küçük Lisiçansk kentini ele geçirmesi durumunda Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’ı oluşturan iki bölgeden biri olan Luhansk’ı tamamen ele geçirmiş olacak. Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in kilit önem taşıyan hedeflerinden biri, Donbas’ın kontrolunun tamamını almak.

Syevyerodonetks idaresi yetkilisi Oleksandr Stryuk, Reuters’a verdiği söyleşide, Ukrayna kuvvetlerinin kentin sadece yüzde 20’sinde egemen olduğunu, Rus kuvvetlerinin kentin yüzde 60’ını ele geçirdiğini, geri kalan kısımlarınsa “sahipsiz bölge” olduğunu söyledi.

Stryuk, “Kentin yüzde 20’si silahlı kuvvetlerimiz tarafından şiddetli bir şekilde savunuluyor. Rus askerlerini püskürtme girişimlerinde bulunuyorlar. Her şeye rağmen kenti özgürlüğüne kavuşturmayı umuyoruz” dedi.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Luhansk Valisi Gayday da Lisiçansk kentini savunmanın, tepelik bir bölgede olması nedeniyle daha kolay olduğunu, ancak Rus kuvvetlerinin Syevyerodonetsk’i tamamen ele geçirdikten sonra Lisiçansk’ı da topçu ateşiyle hedef alacağını kaydetti.

Rusya yanlısı Luhansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Paseçnik, TASS haber ajansına, kentin altyapısını korumak için Rusya yanlısı güçlerin beklenenden yavaş ilerlediğini ve “kimyasal madde fabrikalarının civarında dikkatli olduklarını” söyledi.

Syevyerodonetsk’te uzun zamandır faaliyet gösteren yardım kuruluşu Norveç Mülteci Konseyi’nin Başkanı Jan Egeland, kentte su, gıda, ilaç ve elektrik enerjisine erişimi olmayan 12 bin sivilin mahsur kaldığını bildirdi.

Savaş başlamadan önce Syevyerodonetsk’te yaklaşık 120 bin kişi yaşıyordu.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.