enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:10 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:03 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:03 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
00:02 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Ukrayna’ya 700 Milyon Dolarlık Askeri Yardım

ABD’den Ukrayna’ya 700 Milyon Dolarlık Askeri Yardım
02.06.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / Başkan Joe Biden, Amerika’nın Ukrayna’ya yapacağı 700 milyon dolar tutarındaki ilave askeri yardım paketini açıkladı.

Washington’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘Reuters’ kaynaklı haberine göre, Biden, yaptığı yazılı açıklamada, “Ukrayna halkı, ülkelerini ve demokrasilerini Rus saldırılarına karşı savunurken sergiledikleri cesaretleri ve kararlılıklarıyla tüm dünyaya ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Amerika, Ukraynalı ortaklarımızın yanında durmaya ve Ukrayna’ya kendini savunması için silah ve ekipman tedarik etmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Bugün Ukrayna ordusuna zamanında ve kritik yardım sağlamak için yeni güvenlik desteği paketini açıklıyorum” diyen Biden, açıklamasını, “Amerika, Kongre’nin partilerüstü destekle kabul ettiği ilave fon sayesinde Ukrayna’nın Rus saldırılarını etkili şekilde püskürtmesini sağlamada kullandığı silahlardan daha fazla tedarik edecek. Bu yeni paket, Ukraynalılar’ın topraklarını Rusya’nın ilerleyişine karşı savunmaları için Yüksek Hareket Kabiliyetli Topçu Füze Sistemi (HIMARS) de dahil gelişmiş silahlar ve yeni becerilerle donatılmasını sağlayacak. Ukrayna’yı, verdiği özgürlük savaşında yapılan tarihi yardımlara öncülük etmeye devam edeceğiz” şeklinde tamamladı.

“Ukrayna Amerika’nın uzun menzilli füze sistemleriyle Rusya’yı vurmayacağı sözü verdi”

Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna’nın, Amerika’nın tedarik ettiği ileri teknoloji ürünü füze sistemlerini Rusya sınırları içindeki toprakları vurmak için kullanmayacağına söz verdiğini söyledi.

Blinken ile Stoltenberg arasında kritik görüşme - Son dakika dünya haberleri – Sözcü

Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Ukraynalılar bize, bu sistemleri Rus topraklarındaki hedeflere karşı kullanmayacakları yönünde güvence verdi. Ukrayna ve Amerika arasında, müttefik ve ortaklarımızla olduğu gibi, güçlü bir güvence bağı var” dedi.

Jonathan Finer Articles - Breitbart

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Jonathan Finer da daha önce yaptığı açıklamada, Washington’un bu silah sistemlerinin Kiev’in ihtiyaçlarını karşılayacağına inandığını kaydetti.

Finer, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, “Ukraynalılar savunma savaşı veriyor. Rus kuvvetleri Ukraynalılar’ın topraklarında” şeklinde konuştu.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Ukraynalılar’ın şu anda ellerinde olan mevcut silahlarla bazı hedeflere erişemediğini söyleyen Finer, Ukrayna’ya sağlanacak füze sistemlerinin Rus kuvvetlerinin saldırılarını şu anda yoğunlaştırdığı ülkenin güneydoğusunda büyük fark yaratacağını kaydetti.

Amerika, 700 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna’ya, 80 kilometre uzaklıktaki hedefleri hassasiyetle isabet alma kapasitesine sahip M142 Yüksek Hareket Kabiliyetli Topçu Füze Sistemi (HIMARS) tedarik edecek.

Paket ayrıca mühimmat, karşı ateş radarları, hava gözetim radarları, ilave Javelin tanksavar füzeleri ve zırhlı araçlara karşı kullanılan silahları içeriyor. (Dış Haberler)

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.