enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:04 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
16:13 Ruhangiz Aliyeva,”Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Ukrayna’ya 700 Milyon Dolarlık Askeri Yardım

ABD’den Ukrayna’ya 700 Milyon Dolarlık Askeri Yardım
02.06.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / Başkan Joe Biden, Amerika’nın Ukrayna’ya yapacağı 700 milyon dolar tutarındaki ilave askeri yardım paketini açıkladı.

Washington’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘Reuters’ kaynaklı haberine göre, Biden, yaptığı yazılı açıklamada, “Ukrayna halkı, ülkelerini ve demokrasilerini Rus saldırılarına karşı savunurken sergiledikleri cesaretleri ve kararlılıklarıyla tüm dünyaya ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Amerika, Ukraynalı ortaklarımızın yanında durmaya ve Ukrayna’ya kendini savunması için silah ve ekipman tedarik etmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Bugün Ukrayna ordusuna zamanında ve kritik yardım sağlamak için yeni güvenlik desteği paketini açıklıyorum” diyen Biden, açıklamasını, “Amerika, Kongre’nin partilerüstü destekle kabul ettiği ilave fon sayesinde Ukrayna’nın Rus saldırılarını etkili şekilde püskürtmesini sağlamada kullandığı silahlardan daha fazla tedarik edecek. Bu yeni paket, Ukraynalılar’ın topraklarını Rusya’nın ilerleyişine karşı savunmaları için Yüksek Hareket Kabiliyetli Topçu Füze Sistemi (HIMARS) de dahil gelişmiş silahlar ve yeni becerilerle donatılmasını sağlayacak. Ukrayna’yı, verdiği özgürlük savaşında yapılan tarihi yardımlara öncülük etmeye devam edeceğiz” şeklinde tamamladı.

“Ukrayna Amerika’nın uzun menzilli füze sistemleriyle Rusya’yı vurmayacağı sözü verdi”

Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna’nın, Amerika’nın tedarik ettiği ileri teknoloji ürünü füze sistemlerini Rusya sınırları içindeki toprakları vurmak için kullanmayacağına söz verdiğini söyledi.

Blinken ile Stoltenberg arasında kritik görüşme - Son dakika dünya haberleri – Sözcü

Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Ukraynalılar bize, bu sistemleri Rus topraklarındaki hedeflere karşı kullanmayacakları yönünde güvence verdi. Ukrayna ve Amerika arasında, müttefik ve ortaklarımızla olduğu gibi, güçlü bir güvence bağı var” dedi.

Jonathan Finer Articles - Breitbart

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Jonathan Finer da daha önce yaptığı açıklamada, Washington’un bu silah sistemlerinin Kiev’in ihtiyaçlarını karşılayacağına inandığını kaydetti.

Finer, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, “Ukraynalılar savunma savaşı veriyor. Rus kuvvetleri Ukraynalılar’ın topraklarında” şeklinde konuştu.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Ukraynalılar’ın şu anda ellerinde olan mevcut silahlarla bazı hedeflere erişemediğini söyleyen Finer, Ukrayna’ya sağlanacak füze sistemlerinin Rus kuvvetlerinin saldırılarını şu anda yoğunlaştırdığı ülkenin güneydoğusunda büyük fark yaratacağını kaydetti.

Amerika, 700 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna’ya, 80 kilometre uzaklıktaki hedefleri hassasiyetle isabet alma kapasitesine sahip M142 Yüksek Hareket Kabiliyetli Topçu Füze Sistemi (HIMARS) tedarik edecek.

Paket ayrıca mühimmat, karşı ateş radarları, hava gözetim radarları, ilave Javelin tanksavar füzeleri ve zırhlı araçlara karşı kullanılan silahları içeriyor. (Dış Haberler)

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.