enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus haber ajansı RIA: “Erdoğan-Putin görüşmesi tahıl anlaşmasının uzatılması için tek umut”

Rus haber ajansı RIA: “Erdoğan-Putin görüşmesi tahıl anlaşmasının uzatılması için tek umut”
10.07.2023
A+
A-

Rus devlet haber ajansı RIA, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılması beklenen müzakerelerin, önümüzdeki hafta sona erecek olan Karadeniz tahıl anlaşmasının uzatılması için tek umut olmaya devam ettiğini bildirdi.

Reuters'tan Türkiye- Rusya ilişkisi analizi – Egeli GazeteTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın Moskova Temsilcisi Zhanna Agalakova‘nın Reuters kaynaklı haberine göre, RIA, müzakereler hakkında bilgi sahibi olan ve ismini açıklamayan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Moskova’nın son haftalarda sık sık tekrarladığı gibi anlaşmanın uzatılması konusunda “iyimser olmadığını” dile getirdi.

RIA’nın aktardığına göre kaynak, “Tecrübemiz, durumu değiştirebilecek olanın iki lider arasındaki müzakereler olduğunu gösteriyor, mevcut zor dönem de bir istisna değil. Bugün, anlaşma için tek umut bu olmaya devam ediyor” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin arabuluculuğunda geçen yıl Temmuz ayında Rusya ve Ukrayna arasında imzalanan Karadeniz tahıl anlaşması, Rusya’nın işgali nedeniyle sıkışan Ukrayna tahılının Karadeniz limanlarından güvenli bir şekilde ihraç edilmesini sağlayarak küresel gıda krizini önlemeyi amaçlıyor.

Erdoğan haftasonu yaptığı açıklamada 17 Temmuz’da sona erecek olan tahıl anlaşmasının en az üç ay daha uzatılması için Rusya’ya baskı yaptığını söylemiş ve Putin’in Ağustos ayında Türkiye’ye geleceğini duyurmuştu.

Kremlin ise haftasonu yaptığı açıklamada herhangi bir telefon görüşmesi planlanmadığını ve iki liderin bir araya gelmesinin kesin olmadığını belirtti.

Ankara, 8 Temmuz’da Ukrayna’nın Mariupol kentindeki bir çelik fabrikasını haftalarca savunan bir birliğin tutuklu beş Ukraynalı komutanını Kiev’e teslim etme kararıyla Moskova’yı kızdırmış, Kremlin Ankara’nın takas anlaşmasını ihlal ettiğini bildirmişti.

Gazeteci* Zhanna Agalakova

***

Zhanna Leonidovna Agalakova, 6 Aralık 1965, Kirov doğumlu bir Rus gazeteci, özel muhabir ve televizyon haber sunucusu. Moskova Devlet Üniversitesi (1991) mezunu. 1992’de Agalakova, RİA Novosti haber ajansının dedikodu muhabiri oldu. 1996’dan itibaren NTV (Rusya) kanalında yayın yaptı. 2002’de TEFİ Ödülü’ne aday gösterildi ve 2006’da “Anavata Liyakat İçin” Nişanı Madalyası ile ödüllendirildi. Ekim 1999’da , Novosti’nin (“Haberler”) gündüz ve akşam yayınlarının yanı sıra ana akşam haber programı Vremya’yı sunan Channel One Russia’ya katıldı. Mayıs 2000’de Stockholm’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Rus profesyonel jüri oylamasının sonuçlarını açıkladı . 2000-2002 yılları arasında Vladimir Posner ile birlikte Vremena adlı televizyon programını sundu .Eylül 2005’te Agalakova, Channel One Rusya’nın Paris’teki kendi muhabiri yaptı ve Ocak 2013’ten Ağustos 2019’a kadar istasyonun New York’taki özel muhabiri oldu. Ağustos 2019’dan itibaren tekrar Paris’te çalıştı ve Mart 2021’den bu yana diğer Avrupa ülkelerindeki etkinlikleri haber yapma konusunda uzmanlaştı.Anagakova’nın Channel One Russia ile ilgili son raporu 17 Şubat 2022’de çıktı. 3 Mart 2022’de kanaldan istifasını sundu ve iki hafta sonra 17 Mart 2022’de kanaldan resmen ayrıldı. Rusya Ukrayna’yı işgal etti ve Rus televizyonunun Kremlin propagandası yapmak için kullanıldığına  inandığını söyledi . BBC tarafından yayınlanan bir röportajında Agalakova, Rus televizyonunu izleyicilerinin ‘beyinlerini yıkamak’ olarak nitelendirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.