enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus füzesinin Polonya’ya düştüğü iddialarının ardından Polonya ve Macaristan’da olağanüstü güvenlik toplantıları

Rus füzesinin Polonya’ya düştüğü iddialarının ardından Polonya ve Macaristan’da olağanüstü güvenlik toplantıları
16.11.2022
A+
A-

Rusya’nın bugün Ukrayna’ya düzenlediği yoğun roket saldırıları sırasında iki roketin Polonya sınırını geçerek iki kişiyi öldürdüğü iddiaları üzerine Polonya ve Macaristan’da olağanüstü güvenlik toplantıları düzenleniyor.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin ‘Yabancı Kaynaklar’dan aktardığı haberine göre, İddialar hakkında BBC’ye konuşan Polonya Başbakanlığı’ndan bir kaynak “Ortalıkta bir bilgi kaosu var, hiçbir şeyi doğrulamamız veya yalanlamamız mümkün değil” dedi.

İddialar ilk olarak Polonya basınında yer aldı.

Reuters’ın aktardığına göre Polonya’daki itfaiye yetkilileri de, sınır bölgesindeki yerleşim yeri olan Przewodów’da bir patlama sonucu iki kişinin öldüğünü aktardı fakat patlamanın nedeni bildirilmedi.

Bu haberlerin ardından Associated Press, adını açıklamak istemeyen üst düzey bir ABD istihbarat görevlisine dayandırdığı haberinde iki roketin sınırı geçerek Polonya’ya düştüğünü yazdı.

Bununla birlikte haber tüm dünya tarafından yakın olarak takip edilmeye başlandı.

Polonya bir NATO ve AB ülkesi olması nedeniyle, Rusya’nın buraya yapacağı bir saldırı, NATO’nun 5. maddesini tetikleme ihtimali taşıyor.

Öte yandan doğrulansa bile, roketlerin yanlışlıkla bölgeye düştüğü veya Ukrayna hava savunma sistemleri tarafından vurulduktan sonra düştükleri anlaşılırsa bu, NATO topraklarına düzenlenmiş bir saldırı olarak nitelenmeyebilir.

Henüz doğrulanmamış bu iddiaların ardından ABD Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri General Patrick S. Ryder “Basındaki haberleri takip ediyoruz. Elimizde bu haberleri doğrulayabileceğimiz bir bilgi yok fakat bunları ciddiye alıp inceliyoruz. Bir bilgi edinince bunu sizinle de paylaşacağız” açıklamasında bulundu.

Reuters, Macaristan’daki olağanüstü güvenlik toplantısı öncesinde Macar Savunma Bakanlığı ile NATO Genel Sekreterliği’nin iletişime geçtiğini de aktardı.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.